Τρόπος....
Για να μείνεις φτωχός.??
Και ακόμη να γίνεις και φτωχότερος είναι, να επιμένεις να μας ταϊζουν σανό και να μας κυβερνούν ο Μητσοτάκης και η παρέα του, ενώ αυτοί να αυξάνουν τα πλούτη, τα δικά τους και των φίλων τους.
Μπράβο Κυριάκο και oi άριστοι σου, το καταφέρατε και αυτό.??
Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι η χειρότερη στην Ε.Ε.
Πόσο αξίζει ο μισθός σου; Χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ελλάδα σε σχέση με τη Βουλγαρία.
Η αγοραστική δύναμη του μισθού στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη από εκείνη της Βουλγαρίας, με αρνητικές επιπτώσεις για τα νοικοκυριά.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη από το τέλος σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, με μόνη την Βουλγαρία να έχει χαμηλότερες επιδόσεις, είναι γνωστό. Ωστόσο, λιγότερο γνωστό είναι ότι η αγοραστική δύναμη του μισθού στην Ελλάδα είναι κατώτερη από αυτή της Βουλγαρίας, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση που αντιμετωπεί η χώρα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση επισημαίνει ότι τα κυβερνητικά παραμύθια για τους μισθούς στην Ελλάδα πλησιάζουν στο τέλος τους.
Η κατάταξη αυτή προκύπτει από στοιχεία της Eurostat που δείχνουν τον μέσο ετήσιο προσαρμοσμένο μισθό πλήρους απασχόλησης για το 2023, ο οποίος μετριέται σε Ισοτιμίες Αγοραστικής Δύναμης (PPS). Αν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε Ισοτιμίες Αγοραστικής Δύναμης είναι μόλις το 68% του μέσου όρου της ΕΕ, ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης σε PPS ανέρχεται στο 54% της ΕΕ.
Ο δείκτης αυτός, ο οποίος άρχισε να υπολογίζεται από τη Eurostat μετά το 2021, έχει σκοπό να παρέχει έναν αντικειμενικό δείκτη για τη μισθολογική ικανότητα των εργαζομένων στην Ευρώπη. Ο μέσος προσαρμοσμένος μισθός πλήρους απασχόλησης στην Ελλάδα ανέρχεται σε 17.013 ευρώ, καθιστώντας τη χώρα τρίτη από το τέλος στην ΕΕ. Οι ανισότητες αυτές τονίζονται ιδιαίτερα όταν η σύγκριση γίνεται με την αγοραστική δύναμη, καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία στην αγοραστική δύναμη του μισθού με 20.525 PPS.
Η ανάλυση της Eurostat δείχνει ότι οι μισθοί βάσει αγοραστικής δύναμης παρέχουν μια πιο δίκαιη σύγκριση, αναδεικνύοντας τις σημαντικές διαφορές στο κόστος ζωής μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Παράλληλα, η κατάταξη των χωρών σε ονομαστικούς και προσαρμοσμένους μισθούς φανερώνει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Νότιας Ευρώπης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου