Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η Διήμερης Εκδήλωσης !!!

Που πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος, 

Με την ονομασία
"Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές",
Η οποία τελειώνει σήμερα, 100 σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρασκεύασαν μία τεραστίων διαστάσεων "ελληνική σαλάτα", βάρους άνω των 700 κιλών.
    Η σαλάτα περιείχε μία πλειάδα υλικών από πολλές περιοχές της Ελλάδος όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Πελοπόννησος και η Ήπειρος. Τα υλικά τοποθετήθηκαν σε 18 τεράστιες γαβάθες από τους σεφ, με ιδιαίτερη μαεστρία και ταχύτητα και ήταν τα εξής: αγγούρια, ελιές, ντομάτες, φέτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πράσινη πιπεριά, κρεμμυδάκια ξερά, παξιμάδια, μαϊντανός, σέλερι και μαρούλι (το οποίο οι σεφ έκοψαν και τοποθέτησαν με τα χέρια για να μην οξειδωθεί με τη χρήση μαχαιριού).
    Στη συνέχεια, η σαλάτα χωρίστηκε σε 8500 μερίδες 60γρ. για να διανεμηθεί στον κόσμο, ενώ το περίσσευμά της θα δοθεί στον Δήμο Αθηναίων για να χρησιμοποιηθεί για το Ίδρυμα Άστέγων.
    Όπως δήλωσε στο Α.Π.Ε., η γαστρονόμος και συγγραφέας Μαρία Λόη "Η ελληνική σαλάτα αποτελείται από τα πιο αγνά υλικά, είναι ένα πλήρες γεύμα και μπορεί να καταναλωθεί είτε για πρωϊνό, είτε για μεσημεριανό, είτε για βραδυνό."
    Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος αυτής της παρουσίασης, είναι η προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι καιρός είναι να μας ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τη διατροφική αξία της ελληνικής κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου