Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η "φλόγα"

ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ
special Olympics


Από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Λαγανά
Η πορεία της λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου όταν η ιερή φλόγα αφίχθη στο νησί μας στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών, από την Κεφαλονιά και το λιμάνι της Πεσάδας.
Στη συνέχεια διέσχισε την κεντρική οδό των Αλυκών για να κατευθυνθεί προς τον Πλάνο και να καταλήξει στο γήπεδο του Τσιλιβή, διασχίζοντας μια απόσταση 1400 μέτρων. Η εκδήλωση που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακή αποσπώντας το χειροκρότημα όλων, ενώ σε αυτήν έλαβαν μέρος και κάποια μέλη των αποστολών των ομάδων ποδοσφαίρου από το τουρνουά της αστυνομίας στη μνήμη του Νίκου Γαλυφόπουλου. Ο τελευταίος της «σταθμός», πριν καταλήξει στην πόλη ήταν ο Λαγανάς ξεκινώντας από την κεντρική οδό και φτάνοντας μέχρι και την παραλία.
Η περιφορά στην πόλη
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη της Ζακύνθου, ξεκινώντας μπροστά από την ιερά μονή του Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου, υπό τη συνοδεία των νεαρών αθλητών του τμήματος στίβου της ΑΓΕΖ. Κατά το παραδοσιακό τυπικό τη Φλόγα μετέφεραν αθλητές των Special Olympics και 150 λαμπαδηδρόμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό με τη θετική τους ενέργεια. Αφού διέσχισαν τρέχοντας όλη την παραλιακή λεωφόρο, κατέφτασαν στην Πλατεία Σολωμού όπου και τους περίμενε μια μεγάλη μάζα θεατών, αλλά και όλοι οι σημαντικοί φορείς του τόπου μας.
Λαμπρή η εκδήλωση
Ακολούθησε δίωρη εκδήλωση στην οποία έγιναν βραβεύσεις, μίλησαν αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ενώ έγιναν και αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις από τοπικά συγκροτήματα του νησιού μας. Συγκεκριμένα τη σπουδαία βραδιά ολοκλήρωσαν οι: Το παραδοσιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα ΥΑΚΙΝΘΗ του Νίκου Αρβανιτάκη, Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος, Ιππικός σύλλογος Ζακύνθου «Άγιος Γεώργιος», Τυμπανιστές και Σημαιοφόροι του Σωματείου GIOSTRA DI ZANTE, το συγκρότημα πνευστών Zante Brass Melody, το χορευτικό Συγκρότημα ΕΕΕΕΚ και Ειδικού Δημοτικού, Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Κάμπου και ΕΕΕΕΚ υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακύνθου. Τέλος όλη η αποστολή αποχώρησε νωρίς το πρωί της Κυριακής για την Αρχαία Ολυμπία ο όποιος θα ήταν και ο επόμενος σταθμός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου