Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πατριωτικό καθήκον

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Πατριωτική στάση είναι να μη το βάζει στα πόδια, τόνισε στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου
Πατριωτική στάση είναι να μη το βάζει στα πόδια, τόνισε στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου.
 Η ψήφος του μεσοπρόθεσμου αποτελεί μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να ορθοποδήσει, είναι ένα αναγκαίο ενδιαμεσο στάδιο για να λειτουργήσει η χώρα, θα μας πάει από τα ελλείμματα στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος για στάση της: "Ξέρω ότι η κοινοβουλυετική ομάδα θα κάνει το καθήκον της απέναντι στα παιδιά μας". Και πρόσθεσε: "Ζητώ να ακούσετε την πατριωτική σας συνείδηση. Πατριωτική στάση είναι να μη το βάζεις στα πόδια".
"Δεν ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις, αλλά την ψυχή σας, την πατριωτική σας συνείδηση. Η ψήφος στο μεσοπρόθεσμο, είναι η μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα μας να ορθοποδήσει" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως καιροφυλακτεί και ποντάρει στην φθορά της κυβέρνησης, οδηγούμενη σε ταύτιση "με όσους ποντάρουν και προπαγανδίζουν την αποτυχία μας" - και πως "μιλά για αναδιαπραγμάτευση, αλλά αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη όταν καλείται σε συνδιαπραγμάτευση".


Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, είναι "το αναγκαίο ενδιάμεσο στάδιο για να λειτουργήσει η χώρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.
"Κανείς δε θα επένδυε σε μια χώρα, η οποία βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής, κανείς δεν θα πήγαινε να επενδύσει τα χρήματά του σε μια χώρα με 15% έλλειμμα του ΑΕΠ. Αλλά θα έρθει να επενδύσει πάλι σε μια χώρα, που παρέχει την εμπιστοσύνη, που είχε σημαντική μείωση των ελλειμμάτων της μέσα σ' ένα χρόνο, που εξασφάλισε τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τα επόμενα χρόνια, που έχει ένα πρόγραμμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων, που θα λύσουν τα δομικά προβλήματα της οικονομίας της".
Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης της χώρας, θα δώσει στην κυβέρνηση την δυνατότητα και μεγάλων εξυγιαντικών πρωτοβουλιών, όπως αυτές που ήδη διενεργούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου, από κρατικές υπηρεσίες και την Δικαιοσύνη - όπου μάλιστα ο κ. Παπανδρέου απέδωσε και τα εύσημα.

"Έτσι πάει κανείς σε πολιτικές ανάπτυξης και όχι καταφεύγοντας στο μηδενισμό, στις αερολογίες ή και την καταστροφολογία" υπογράμμισε.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επανειλημμένα στην ομιλία του στο αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της χώρας, τονίζοντας πως "την λέξη επαναδιαπραγμάτευση εμείς την κάναμε πράξη, όταν το Μάρτιο του 2011 αλλάξαμε βασικούς όρους, εξασφαλίσαμε την επιμήκυνση του δανείου και τη μείωση των επιτοκίων, όταν κερδίσαμε 6 δισ για τον ελληνικό λαό. Με διαπραγμάτευση πολύμηνη, σκληρή και επίπονη πετύχαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Παρασκευής αποφάσεις καθοριστικές".
Τώρα, πρόσθεσε, με την "ιστορικής σημασίας απόφαση" της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας, η κυβέρνηση καλείται σε έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων - "και όσο παραμένουμε αξιόπιστα συνεπείς στο δικό μας πρόγραμμα, τόσο τα περιθώρια καλύτερης διαχείρισης του χρέους μας θα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους".

"Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, στην πράξη, όχι με λόγια. Εκεί που λαμβάνονται αποφάσεις, όχι στα τηλεπαράθυρα. Στα δύσκολα και όχι στα εύκολα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


"Δε σας καλώ απλώς να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο. Σας καλώ να ψηφίσετε με το χέρι στην καρδιά Ελλάδα" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής.


"Εμείς είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την πατρίδα. Αλλά ζητάμε και η Ευρώπη να κάνει το ίδιο με τη σειρά της: Να δώσει στην Ελλάδα το χρόνο και τους όρους που της επιτρέπουν να αποπληρώσει το χρέος της, χωρίς να πνίξει την ανάπτυξη και τους πολίτες".


"Δώστε στην κυβέρνηση την ψήφο που χρειάζεται για να μπορέσει να συνεχίσει τη σκληρή διαπραγμάτευση, να διεκδικήσει ακόμη καλύτερους όρους για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας, περισσότερο χρόνο, καλύτερα επιτόκια, λιγότερο βάρος για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα" ζήτησε από τους βουλευτές ο πρωθυπουργός.
Από:το Έθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου