Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΡΙΖΙΚΕΣ !

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ  ΣΤΑ ΜΜΕ !!!
Για Αυτό Γαβγίζουν ???


Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας η κυβέρνηση κάνει ένα τεράστιο βήμα. 
Στόχος είναι να έχουμε μια δημόσια και όχι κρατική ή κομματική τηλεόραση", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την α' φάση της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για νέες αλλαγές στον Τύπο, συγκεκριμένα στα ιδιωτικά ΜΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιφερειακά ΜΜΕ, τη διαφήμιση και τις καταχωρίσεις ιδιωτικών εταιρειών στις εφημερίδες.



Το "διαζύγιο" της ΕΡΤ από το κράτος κατοχυρώνεται με τη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής έως τις 15 Σεπτεμβρίου, η οποία θα ορίζει τη σύνθεση, τις αρμοδιότητες και το προφίλ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ και η οποία θα απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και της κοινωνίας πολιτών, ενώ συμβουλευτικό ρόλο σε αυτήν θα έχουν ένας εκπρόσωπος του BBC, ένας της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ένας της γαλλικής και ένας της σουηδικής τηλεόρασης. Τα μέλη της Επιτροπής δεν θα είναι αμειβόμενα και τα πορίσματά της θα έχουν συμβουλευτικό?γνωμοδοτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό.
Στα ριζικά μέτρα εξυγίανσης που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται το κλείσιμο του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΤ1) και του ψηφιακού "Σινέ/Σπορ +", τα προγράμματα των οποίων ενσωματώνονται πλέον στη ΝΕΤ και στην ΕΤ3 αντίστοιχα, η σταδιακή μείωση του προσωπικού, η κατάργηση του Ι.Ο.Μ. (Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων) και του Ε.Ο.Α. (Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο) και η ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων τους στη Διεύθυνση Μουσείου ? Αρχείου της ΕΡΤ Α.Ε. και η διακοπή της έκδοσης του περιοδικού "Ραδιοτηλεόραση".
Επίσης καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα Μεσαία και διατηρούνται 5 απ' αυτούς για εθνικούς λόγους, συγχωνεύονται διοικητικά οι υφιστάμενοι 19 Περιφερειακοί Ρ/Σ σε 9, με ενιαία διοίκηση, καθώς και οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης σε έναν.
Το πόσοι συμβασιούχοι θα μείνουν θα εξαρτηθεί από το ΔΣ της ΕΡΤ και το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας, ανέφερε ο κ. Μόσιαλος.
Το συνολικό εκτιμώμενο όφελος από τις παρεμβάσεις ανέρχεται σε 8,3 εκατ. € το 2012. Εως το τέλος του 2011 θα έχουν μπει σε εφαρμογή τα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. "Κάποιος πρέπει να πάρει την πολιτική ευθύνη. Οχι άλλα λόγια, οι πολίτες ζητούν εφαρμογή", τόνισε ο υπουργός στη συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου