Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Τρία χρόνια ζωής !!!

Μας προσθέτουν Δεκαπέντε λεπτά άσκησης


Μόλις δεκαπέντε λεπτά μέτριας άσκησης την ημέρα αρκούν για να προσθέσουν τρία χρόνια στη ζωή μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ακολουθούν προγράμματα που περιλαμβάνουν άσκηση τουλάχιστον τριάντα λεπτών την ημέρα, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της έρευνας Τσι Πανγκ Γουέν, από το Ινστιτούτο Ερευνών Εθνικής Υγείας της Ταϊβάν, όμως, δηλώνει πως η δεκαπεντάλεπτη άσκηση είναι αρκετή και ιδανική για όλους, άνδρες ή γυναίκες, νέους ή ηλικιωμένους, καπνιστές ή μη, υγιείς ή ασθενείς.
Ο Γουέν και οι συνεργάτες του, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», παρακολούθησαν περισσότερους από 416.000 συμμετέχοντες σε έρευνα, για δεκατρία χρόνια, αναλύοντας τους ιατρικούς φακέλους τους και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητάς τους.
Κατόπιν λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές στην ηλικία, στο βάρος, στο φύλο και μια σειρά από δείκτες σχετικούς με την υγεία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόλις δεκαπέντε λεπτά μέτριας άσκησης την ημέρα αύξησαν, σε όσους ασκούνταν, το προσδόκιμο ζωής κατά τρία χρόνια, σε σύγκριση με εκείνους που παρέμειναν ανενεργοί. «Τα οφέλη της άσκησης των δεκαπέντε λεπτών είναι τεράστια» σημείωσε ο ερευνητής.
Η καθημερινή άσκηση συνδέθηκε επίσης με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και φάνηκε να περιορίζει τους θανάτους από καρκίνο σε ποσοστό 10%.


Από: Εspressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου