Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σαφάρι για τα ευρώ

Που "δραπέτευσαν" από την Ελλάδα


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Real Money,
Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να υπογραφεί τον Απρίλιο του 2012 και ήδη η ελληνική κυβέρνηση ζητά την σχετική προκαταβολή εντός του νέου έτους, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η αντίστοιχη πολιτική να εφαρμοστεί και στις καταθέσεις όχι μόνο σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με έδρα την Ελβετία, αλλά και σε υποκαταστήματα σε χώρες εκτός της ΕΕ.
Στη συμφωνία θα υπάρχουν δύο είδη καταθετών: οι παλαιοί, οι οποίοι θα αντιμετωπιστούν εφάπαξ με έναν από τους δύο τρόπους, και οι νέοι, για τους οποίους αναμένεται να υπάρχει ετήσια αποστολή από τις ελβετικές Αρχές τουλάχιστον 1.000 ονομάτων και ποσών κάθε χρόνο.
Δύο επιλογές για τους καταθέτες
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών για την επίτευξη της συμφωνίας, με τους καταθέτες να έχουν δύο επιλογές.
Πρώτον, ο κάτοχος του λογαριασμού να δώσει εθελοντικά τα στοιχεία του, που θα διαβιβαστούν από τις ελβετικές αρχές στην Ελλάδα και δεύτερον αν δεν δεχθεί να παρουσιάσει τα στοιχεία του, το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε φορολόγηση με 28% επί του κεφαλαίου της κατάθεσης.
Εάν αντίθετα δηλώσει στα στοιχεία του, μετά τη διαβίβασή τους στην Ελλάδα, θα αναλάβει το ΣΔΟΕ, ώστε να διαπιστώσει αν τα χρήματα της κατάθεσης είναι νόμιμα και δεν είναι προϊόν φοροδιαφυγής.
Εκτός από τα φυσικά πρόσωπα, οι ελβετικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν και υπεράκτιες εταιρείες με Έλληνες διαχειριστές, οι οποίοι έχουν καταθέσεις
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανοιχτά παραμένουν τα θέματα του ποια χρήματα θα φορολογηθούν και με  ποιον τρόπο.
Ενα δεύτερο θέμα είναι ο διαχωρισμός -όσο είναι δυνατό- των κεφαλαίων που έχουν Έλληνες εφοπλιστές στην Ελβετία σε αυτά που ήρθαν από τον εφοπλισμό και άλλου είδους προσωπικές καταθέσεις, οι οποίες συνδέονται με απόδοση προσωπικής κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Aπό :News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου