Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ το ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ???

ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ  ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ !!!

"Γιατί ζήτησα την προφυλάκιση του Εφραίμ"

Για "σοβαρές ενδείξεις ενοχής" και "ιδιαίτερα μεγάλη ζημία" του ελληνικού Δημοσίου εκ μέρους του ηγούμενου Εφραίμ κάνει λόγο η ειδική ανακρίτρια, Ειρ. Καλού.
Στο υπόμνημά της προς το Συμβούλιο Εφετών, η κα Καλού αναφέρθηκε σε τρεις λόγους, τους οποίους θεώρησε εξαιρετικά σοβαρούς, ώστε να δικαιολογείται η προφυλάκισή του έναντι της επιλογής να παραμείνει ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Η κα Καλού αποδίδει στον ηγούμενο πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο με τις λεγόμενες "ιερές συναλλαγές" μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.
Ακόμη υποστήριξε, πως εις βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τόνισε, πως οι πράξεις του έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
1. Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.
2. Την επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.
3. Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
Σημειώνεται δε, πως η κα Καλού πιθανόν ο κατηγορούμενος να διαπράξει και νέα αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου