Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Περί κύκλων...

 Οι Κύκλοι έχουν κλείσει για όλους αυτούς !

 Το Κίνημα υπάρχει, είναι ζωντανό και εξελίσσεται παράλληλα με τα μέλη, τους φίλους, την κοινωνία. 

«Το ΠΑΣΟΚ, ως είναι σήμερα, έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο», δήλωσε κατηγορηματικά ο -πρώην(; ) πρωτοκλασάτος Ανδρέας Λοβέρδος, διατηρώντας «κλειστά τα χαρτιά» του για τις μελλοντικές κινήσεις του, καθώς πιστεύει ότι, «Οτιδήποτε γίνει αυτή τη στιγμή, πριν η Ελλάδα χρηματοδοτηθεί με τα 43-44 δις από το Πρόγραμμα, είναι εθνικά και πολιτικά προβληματικό». Αυτό σημαίνει ας πάρουμε τα ευρώ και μετά "μπαχαλοποιούμε" το σύστημα με την ησυχία μας. Μάλλον ακόμα το πολιτικό κατεστημένο όπως θα το αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί ότι τα χρήματα που θα δοθούν θα πρέπει να εξασφαλιστούν και με τη σκληρή δουλεία εκ μέρους των κυβερνητικών παραγόντων και αυτών που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας.

Ο Λομβέρδος -που δεν μπορεί να αποκαλείτε πλέον σύντροφος- θεωρεί ότι εξ αντικειμένου οι δυνατότητες στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, είναι οι εξής: ή να δημιουργηθεί νέο κόμμα, ή να σχηματισθεί συνασπισμός κομμάτων, δικτύων και προσώπων, όπως η ΕΛΙΑ στην Ιταλία, που θα εκλέξει από τη βάση τον Πρόεδρό του και όλοι θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους, ή να ενωθούν ΠΑΣΟΚ. – ΔΗΜΑΡ (που ομολογεί πως δεν είναι εφικτό), ή και να μετασχηματισθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ενώ, προέβλεψε ότι η Ν.Δ όπως και το ΠΑΣΟΚ του 2009-2011, μετά τη λήψη των μέτρων σιγά –σιγά θα απονομιμοποιηθεί, δηλ θα χάσει τη λαϊκή στήριξη και επισημαίνει ότι θα χρειαστεί να μην "κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του" ώστε να αποτελέσουν- προφανώς με τον νέο φορέα- τον πλειοψηφικό πόλο που θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ, υποστηρίζει ότι δεν θα μετακινηθεί από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι η Παράταξη πια έχει μετακινηθεί μακριά από αυτόν.

Το σκεπτικό ενός ισχυρού πρώην υπουργού σε πολλές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ είναι σαθρό και αποδεικνύει τις προσωπικές επιλογές που πάντα έβαζε πάνω από την Παράταξη που υποτίθεται ότι υπηρετούσε.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να "έκλεισε" το κύκλο του, όπως νομοτελειακά συμβαίνει σε όλα τα πράγματα, αλλά δεν σημαίνει ότι τελείωσε και εσβησε από τον πολιτικό χάρτη, όπως τουλάχιστον το αντιμετωπίζουν τα "στελέχη" και η "ηγεσία " του.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα κόσμο που ακόμα πιστεύει σε αυτό- αφού άλλωστε παρά τις αντιξοότητες και την κακή στρατηγική - το ψήφισε στις τελευταίες εκλογές. Διαθέτει επίσης, μια σειρά στελεχών (χωρίς αριθμητική κατάταξη ) με επιρροή σε τοπικό επίπεδο. Έχουν τελειώσει όλοι όσοι ακολουθούσαν προσωπικές στρατηγικές και πέτυχαν μέσα σε 2 χρόνια να αποκόψουν την Παράταξη από την κοινωνία.

Οι κύκλοι έχουν κλείσει για όλους αυτούς. Το Κίνημα υπάρχει, είναι ζωντανό και εξελίσσεται παράλληλα με τα μέλη, τους φίλους, την κοινωνία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου