Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Συρία και η κρίση:

  ΗΠΑ ζυγίζει στρατιωτικές επιλογές?

Το Πεντάγωνο κινείται δυνάμεις πιο κοντά στη Συρία, όπως οι ΗΠΑ ζυγίζει τις επιλογές της στη σύγκρουση εκεί, ο υπουργός Άμυνας Chuck Hagel πρότεινε.
Εκείνος δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε το Ναυτικό των ΗΠΑ ενισχύει την παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο.
Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι νέοι ισχυρισμοί των χημικών όπλων χρήση από την συριακή κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα ήταν «σοβαρή ανησυχία».
Ο κύριος σύμμαχος της Συρίας η Ρωσία είπε ότι υπάρχουν αντάρτες στοιχεία ήταν πίσω από την επίθεση.

Η συριακή αντιπολίτευση, ωστόσο, έχει πει εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση της κυβέρνησης στα προάστια της Δαμασκού, την Τετάρτη.
Παρά τις εκκλήσεις από πολλές διαφορετικές χώρες, δεν υπάρχει κανένα σημάδι ακόμη ότι οι αρχές της Συρίας θα επιτρέψει ΟΗΕ ομάδα επιθεώρησης για να επισκεφθείτε για να ερευνήσει τους ισχυρισμούς.
Επικεφαλής του αφοπλισμού του ΟΗΕ, Angela Kane, αναμένεται να αφιχθεί στη Δαμασκό το Σάββατο για να πιέσει για την πρόσβαση στο site. Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να «προβεί σε διεξοδική, αμερόληπτη και έγκαιρη έρευνα" για τα γεγονότα.
Ανεπιβεβαίωτες σκηνές αυτές δείχνουν πολίτες - πολλοί από αυτούς παιδιά - νεκρό ή πάσχουν από ό, τι φαίνεται να είναι τρομακτική συμπτώματα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Ο κ. Hagel δήλωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από το Πεντάγωνο για τις επιλογές σχετικά με τη Συρία, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης από τις ΗΠΑ να παρέμβουν.
"Το υπουργείο Άμυνας έχει την ευθύνη να παρέχει ο πρόεδρος με επιλογές για όλα τα ενδεχόμενα», είπε.
"Αυτό απαιτεί την τοποθέτηση των δυνάμεών μας, τοποθετώντας τα περιουσιακά στοιχεία μας, να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει διάφορες επιλογές -. Ό, τι επιλογές ο πρόεδρος μπορεί να επιλέξει"
Ο κ. Hagel μιλούσε σε δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του στη Μαλαισία.
Νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν μια τέταρτη πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ - οπλισμένοι με πυραύλους cruise - είχε μετακινηθεί στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είχε λάβει εντολές να προετοιμαστεί για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Σε μια συνέντευξη μεταδόθηκε στο CNN την Παρασκευή , ο κ. Ομπάμα δήλωσε την επίθεση της Τετάρτης ήταν ένα «μεγάλο γεγονός των σοβαρών ανησυχιών», αλλά πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αναζητούν ακόμη επιβεβαίωση ότι τα χημικά όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί.
Πέρυσι, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η χρήση των χημικών όπλων στη Συρία θα διασχίσει μια «κόκκινη γραμμή» και να αναγκάσει μια σκληρή αντίδραση των ΗΠΑ.
Μπαράκ Ομπάμα λέει ότι η επίθεση είναι «ένα μεγάλο γεγονός των σοβαρών ανησυχιών» που «θα απαιτήσει την προσοχή της Αμερικής" αν αποδειχθεί αληθινή.
Αλλά αξίζει να διαβάσετε το σύνολο της συνέντευξης με τον πρόεδρο για να πάρετε μια αίσθηση της εξαιρετικής προσοχής του.
Δεν είναι βέβαιο τι ενέργειες οι ΗΠΑ θα μπορούσε να λάβει - περιέργως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει πει ότι στο παρελθόν οι κόκκινες γραμμές έχουν περάσει και οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει δράση, αλλά ότι δεν μπορεί να πει τι.
Μπορείτε να σκεφτείτε ένα ιδιωτικό τιμωρία δεν είναι πολύ του αποτρεπτικού και ό, τι συμβαίνει τώρα, θα πρέπει να είναι ένα πολύ πιο κοινό.
Αλλά ο κ. Ομπάμα δεν ακούγεται σαν ένας άνθρωπος Gung Ho για στρατιωτική δράση. Ακούγεται σαν το υπόμνημα του ανθρώπου που σέρνεται, ωθούνται και έλκονται από τους συμμάχους και την παγκόσμια κοινή γνώμη να κάνουμε κάτι αλλά ποιος θέλει να είναι σίγουροι ότι δεν καταλήξουν σε ένα νέο πόλεμο.
Το BBC έχει μάθει ότι κάποιοι στο Λευκό Οίκο είναι εξαγριωμένος και θεωρούν την επίθεση της Τετάρτης ως μια οργή που παραβίασε το διεθνές δίκαιο και απαιτεί μια απάντηση.
Αλλά ο κ. Ομπάμα προειδοποίησε σε συνέντευξή του: «Μερικές φορές αυτό που έχουμε δει είναι ότι οι λαοί θα απαιτούν άμεση δράση, άλματα σε πράγματα, που δεν αποδειχθούν καλά, μας παίρνει βυθισμένη σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, μπορεί να οδηγήσει σε μας να μπει μέσα πολύ ακριβά, δύσκολη, δαπανηρή παρεμβάσεις που αναπαράγονται στην πραγματικότητα περισσότερο δυσαρέσκεια στην περιοχή. "
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Aleksandr Lukashevich δήλωσε ότι η Μόσχα είχε καλέσει ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ να συνεργαστεί με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, αλλά και ότι τα θέματα που παραμένουν για την προθυμία της αντιπολίτευσης για την παροχή «ασφαλή, ασφαλή πρόσβαση του [ΟΗΕ] αποστολή με την τοποθεσία του συμβάντος ».
"Περισσότερα νέα στοιχεία αρχίζουν να αναδύονται ότι αυτή η εγκληματική πράξη ήταν σαφώς προκλητική", πρόσθεσε το υπουργείο.
"Στο διαδίκτυο, ειδικότερα, εκθέσεις κυκλοφορούν ότι η είδηση ​​του περιστατικού που μεταφέρουν κατηγορίες εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων, δόθηκε στη δημοσιότητα αρκετές ώρες πριν από τη λεγόμενη επίθεση. Έτσι, αυτό ήταν μια προσχεδιασμένη δράση."
Το υπουργείο, επίσης, περιγράφεται ως «απαράδεκτες» τις κλήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει τη χρήση βίας στη Συρία.
Δαμασκός έχει περιγράψει τους ισχυρισμούς ότι τιμωρείται η χρήση χημικών όπλων ως «παράλογο κατασκευάζονται και".
Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την εξέγερση κατά του προέδρου Άσαντ ξεκίνησε περισσότερο από δύο χρόνια.

Πηγή:bbc.co.uk/news/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου