Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Γύρω από την κάλπη ?

Τα σενάρια ανασχηματισμού 

αναζωπυρώνονται ..

Και λίγο πριν το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα δοκιμαστούν στην αρένα των ευρωεκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων , τα σενάρια του ανασχηματισμού αναζωπυρώνονται.
Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει στο γραφείο του δύο εισηγήσεις που προκρίνουν ανασχηματισμό.
Η μία εισήγηση μιλά για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα πριν τις ευρωεκλογές και η άλλη για δομικό ανασχηματισμό αμέσως μετά τα αποτελέσματα της κάλπης .

Όσοι υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει τώρα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στις κάλπες με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτούν και την στροφή στην καθημερινότητα που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου .

Οι υποστηρικτές τής πρότασης ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει μετά τις ευρωεκλογές τονίζουν με νόημα ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός θα δείξουν ότι έλαβαν το μήνυμα των πολιτών. Επιπλέον θεωρούν ότι δεν είναι καλή περίοδος για να υπάρξουν τριβές μεταξύ δυσαρεστημένων υπουργών και υφυπουργών που θα απομακρυνθούν αλλά και βουλευτών πα θα ανέμεναν να υπουργοποιηθούν .Ενδεχομένως λένε αρκετοί ότι σε μια κίνηση ανασχηματισμού θα τεθεί και θέμα από το ΠΑΣΟΚ για την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα περισσότερων στελεχών του κάτι που θα έρθει σε πλήρη αντίθεση με την επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ .

Πάντως η απόφαση για την χρονική στιγμή του ανασχηματισμού ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό .Ωστόσο υπάρχουν αρκετά δεδομένα που θα κρίνουν εν πολλοίς τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθώς αν ανάλογα με την διαφορά των δύο κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εικόνα της κυβέρνησης .
Τα αποτελέσματα στους μεγάλους αστικούς δήμους που εκτός από την εκλογή δημάρχου στέλνουν πάντα και πολιτικό μήνυμα
Το ποσοστό και η γενικότερη πορεία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές .Κάποιοι εκτιμούν ότι ένα χαμηλό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ οδηγεί αυτόματα σε εξελίξεις στο εσωτερικό του κινήματος , εξελίξεις πουα θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην εικόνα αλλά και στην λειτουργία της κυβέρνησης .
Η στάση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που κατά καιρούς έχει προχωρήσει σε διφορούμενες δηλώσεις για το αν επιθυμεί να παραμείνει ή όχι στο πόστο του ή να μετακινηθεί στην τράπεζα της Ελλάδος ή ακόμη και ως επίτροπος στις Βρυξέλλες .Και επειδή ανασχηματισμός χωρίς αλλαγή του υπουργού οικονομικών χαρακτηρίζεται λάιτ και σε καμία περίπτωση δομικός , η στάση του τσάρου της οικονομίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο.
Η πορεία των υπουργών που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις και δεν τις έχουν ολοκληρώσει αλλά και οι γκρίνιες στο εσωτερικό των υπουργείων .
Και τέλος η κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί από την διανομή του κοινωνικού μερίσματος στους πολίτες και τα μηνύματα που θα φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ποια εισήγηση θα ακολουθήσει ο Αντώνης Σαμαράς; Ίδωμεν... Άλλωστε οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται.
πηγή:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου