Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΜΟΓΕΣ ???

Οι διαδικασίες μετατροπής των Αγροτικών Συνεταιρισμών

Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες , 
για την συγχώνευση και την μετατροπή των Αγροτικών Συνεταιρισμών

Για την αντιμετώπιση των νομοτεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε το 2011 και αφορά τον εκσυγχρονισμό του συνεταιριστικού κινήματος, κατατέθηκε τροπολογία πρόσφατα στη Βουλή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την τροπολογία,
οι Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις μετονομάζονται σε Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ), στις οποίες περιλαμβάνονται μόνον Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (ΑΣ) και Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) και απαλείφονται οι Ομάδες Παραγωγών.

Το Εθνικό Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων μετονομάζεται σε Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Διεπαγγελματικών Ενώσεων, στο οποίο θα εγγραφεί και η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η 31η Ιουλίου 2014 είναι η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών συγχώνευσης και μετατροπής των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες έχουν λάβει σχετική απόφαση.

Μία ακόμα πληροφορία που έγινε γνωστή από το υπουργείο είναι ότι μειώνεται σε 15.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ που είναι σήμερα) το συνεταιριστικό κεφάλαιο των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου