Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Στην Ελλάδα ???

Του ΣΥΡΙΖΑ 
Χρειάζονται  ξεκάθαρες τοποθετήσεις 
 ΥΠΑΡΧΟΥΝ δυο τρόποι ν’ αντιδρά κανείς στα μεγάλα γεγονότα. 
Ό ένας είναι ν’ αντιδρά άμεσα και ο άλλος να τ’ αφήνει να κατασταλάξουν!
 Να γράψει η Ιστορία τον δικό της λόγο… Εγώ όμως είμαι υπέρ της πρώτης άποψης. ΑΜΕΣΗ αντίδραση. 

Δεν αφήνω την αγανάκτηση να εκφυλιστεί. Δεν αφήνω τίποτε να πέσει κάτω – όσα προλαβαίνω, διότι συμβαίνουν τόσα πολλά και μέσα σε πυκνό χρόνο που είναι αδύνατο να τ’ αντιμετωπίσει κανείς όλα!!!! 
 Τα λέω αυτά επειδή πιστεύω ότι στην εποχή μας χρειάζονται ξεκάθαρες τοποθετήσεις μέσα στη δίκη των συνειδήσεων και όχι ήξεις αφήξεις. 
Η δίκη των συνειδήσεων θα είναι η τελική ηθική εικόνα της εποχής μας. 
 Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κόσμος μας θα είναι μια άμορφη μάζα. 
Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος μας θα πάρει έκφραση από τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του, δηλαδή από την ηθική φυσιογνωμία του. 
 Στο στρατό θυμάμαι ότι πάντα λέγαμε πως δεν πρέπει να ψάχνουμε να δικαιολογήσουμε κάποιες από τις ενέργειες και τις πράξεις των μονίμων στρατιωτικών και αποφαινόμαστε για τον παραλογισμό, λέγοντας ότι εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός. 
Και δεν κάναμε τίποτε διότι εννοείται ότι δεν μπορούσαμε ν’ αλλάξουμε τα πράγματα. Αυτό ακριβώς αποτυπώνει και την πραγματικότητα στη σημερινή Ελλάδα. Όμως αυτό μπορεί να είναι ένα συμπέρασμα, αλλά δεν είναι δυνατό να προβάλλουμε την ανικανότητά μας για την αλλαγή. 
Πρέπει ν’ αντιδρούμε για ν αλλάξουμε τα πράγματα. 
Δεν είναι ματαιοπονία…
 Όμως υπάρχει κι ένα τεράστιο πρόβλημα κι αυτό εντοπίζεται στο γεγονός ότι η κάθε παράταξη νομίζει πως θα λύσει τα προβλήματα της χώρας, θα κατατροπώσει τους αντιπάλους της. 
Έτσι, τελικά, παραγκωνίζονται οι ικανοί και επιβιώνουν οι τσαρλατάνοι, που έχουν στη διάθεσή τους τα μέσα της διαφημιστικής προβολής.
 Κι ένα πρόχειρο συμπέρασμα είναι ο διαπιστωμένος ξεπεσμός της αξιοπρέπειας της πολιτικής και των πολιτικών και η κατάκτηση του προβαδίσματος της παραπολιτικής σε βάρος της πολιτικής. Βασικό στήριγμα αυτής της κακής εξέλιξης είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιαιτέρως τα ραδιοτηλεοπτικά, που τα κουλαντρίζουν επιχειρηματίες με τη βοήθεια ημιμαθών, θρασύτατων και ανεύθυνων δημοσιογράφων.

 πηγή: timesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου