Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Η ΕΙΔΗΣΗ !!!!

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ

 Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ.!!!!  

Μέρος 1ο (από 2) …………………………………………………………………… 
Η ΕΙΔΗΣΗ : Επιστολή Τσίπρα - Τσακαλώτου προς Λαγκάρντ, με την οποία ζητούν να επιστρέψει το ΔΝΤ, στο Ελληνικό Πρόγραμμα (Μνημόνιο). 
 Το 2010 ΕΒΡΙΖΑΝ τον Γιώργο Παπανδρέου με ΧΥΔΑΙΟΥΣ χαρακτηρισμούς, («προδότης», «Τσολάκογλου», «Πινοσέτ» κλπ), επειδή : 

 1. Προκειμένου να αποφευχθεί η ΒΕΒΑΙΗ Ασύντακτη Χρεοκοπία, η ΟΛΕΘΡΙΑ Στάση Πληρωμών και μια Εθνική Συμφορά, ο Γ. Παπανδρέου αγωνίστηκε ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να συσταθεί (εκ του Μηδενός), ο Μηχανισμός Στήριξης, από τον οποίο η Χώρα μας άντλησε ΤΕΡΑΣΤΙΑ (Χαμηλότοκα) κεφάλαια. («Λεπτομέρεια» : 
Χάρη σε αυτά τα χαμηλότοκα Κεφάλαια, ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ μια Εθνική Καταστροφή.!!!
 Φαίνεται όμως ότι για τους «πατριώτες» της τότε Αντιπολίτευσης, η Σωτηρία της πατρίδας, δεν είχε και μεγάλη … σημασία).!!!!! 
2. Επειδή συμμετείχε στο Πρόγραμμα και το ΔΝΤ. (ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ : 
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα, έγινε μετά από ΑΠΑΙΤΗΣΗ της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας). «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ» :
 Το 2009 η Χώρα βρέθηκε με ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ τους Δημοσιονομικούς Δείκτες, και με ένα ΧΑΩΔΕΣ Έλλειμμα 36 Δις Ευρώ (15,6% του ΑΕΠ), («δημιούργημα» της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή).
 Επιπλέον, εκτός από το ΤΕΡΑΣΤΙΟ Δημοσιονομικό Έλλειμμα, η Χώρα βρέθηκε και ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ, (εξ αιτίας ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ της Κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή), η οποία έδινε Ψεύτικα Στατιστικά Στοιχεία εντός και εκτός Ελλάδας με αποτέλεσμα να χάσει η Χώρα μας κάθε αξιοπιστία, μόλις αποκαλύφθηκε η απάτη στο τέλος του 2009.!!!
 Έτσι (ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ), μόλις αποκαλύφθηκε η ΤΡΑΓΙΚΗ Δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, σε συνδυασμό με την Έλλειψη Αξιοπιστίας εξ αιτίας της ΑΠΑΤΗΣ των Ψεύτικων Στατιστικών Στοιχείων (Greek statistics) της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, τα spreads άρχισαν να ανεβαίνουν αλματωδώς με αποτέλεσμα, τα επιτόκια Δανεισμού για τη Χώρα μας να γίνουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ.!!!!! 
Το 2010, η Χώρα μας, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.!!!!
 Δεν υπήρχε δυνατότητα δανεισμού ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.!!!!
 Οι «μπαρούφες» για ΔΗΘΕΝ δάνεια από Ρωσία και Κίνα, τώρα πλέον, προκαλούν μόνο γέλια.!!!!
 (ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ).!!!! 
 Η Χώρα μας βρέθηκε το 2010 σε ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.!!!! Έπρεπε να βρεθεί κάποια πηγή να μας δανείσει με λογικό επιτόκιο. 
(Το ΔΝΤ ήταν ο μοναδικός χρηματοδοτικός Φορέας που υπήρχε αυτή την εποχή, αλλά λόγω του Καταστατικού του, το ανώτατο ποσό που θα μπορούσε να μας δανείσει ήταν 30 Δις Ευρώ). 
 Το ποσό αυτό ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ για να καλύψει τις Δανειακές ανάγκες της Χώρας μας. Χωρίς την εξασφάλιση ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, μας περίμεναν : 
 1 Η Ασύντακτη Χρεοκοπία. 
 2. Η Φρίκη της Στάσης Πληρωμών. 
3. Οι κλειστές Τράπεζες. 
4. Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ της πλειοψηφίας του κόσμου, που θα βρισκόταν ξαφνικά, χωρίς πόρους για να συντηρήσει τις οικογένειές του.
 5. Οι λεηλασίες σπιτιών, καταστημάτων και Τραπεζών. 
6. Η Έξοδος τόσο από την Ευρωζώνη και το Ευρώ, όσο και από την Ε.Ε. 
 7. Ο για πολλά χρόνια Αποκλεισμός της Χώρας μας από τις Αγορές.
 8. Και η για πολλά χρόνια ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, για τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.!!! 
 ΣΗΜ. 1. Αυτά που περιγράφω έχουν συμβεί ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ που είχαν την ατυχία να Χρεοκοπήσουν Ασύντακτα.
 ΣΗΜ. 2. Όσοι πιστεύουν ότι σε περίπτωση Ασύντακτης Χρεοκοπίας, τη λύση θα την έδινε η επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα, (δραχμή ή κάτι άλλο), λυπάμαι αλλά θα τους πω ότι «είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι»!!!!
 Κυριολεκτικά, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.!!!!! 
 Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος για να αποφύγουμε αυτή την Εθνική Καταστροφή, ήταν η Δημιουργία από τους Εταίρους μας στην Ε.Ε., ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, μέσω του οποίου οι Εταίροι μας θα μπορούσαν να μας χρηματοδοτήσουν με ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ Δάνεια.!!!!! 
 Ο Γιώργος Παπανδρέου αγωνίστηκε και τελικά κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, (οι οποίοι είχαν τιμωριτική διάθεση για τη Χώρα μας εξ αιτίας των Greek statistics του Κ. Καραμανλή), ότι η Κρίση ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, αλλά ήταν και Ευρωπαϊκή. 
 Τελικά πείστηκαν για τη αναγκαιότητα σύστασης αυτού του Μηχανισμού.
 H ανακοίνωση της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης έγινε στις 23 Απριλίου 2010 από τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου. 
 Η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης έγινε υπό τους όρους ότι η Ελλάδα θα λάβει μέτρα Δημοσιονομικής Προσαρμογής και ότι θα λάβει μέτρα Δημοσιονομικής Εξυγίανσης.
 ΣΗΜ.1. Οι δεσμεύσεις της Χώρας μας για την Δημοσιονομική Προσαρμογή, περιγράφονται σε πολυσέλιδο κείμενο. ( Μνημόνιο). 
 ΣΗΜ. 2. Τελικά στο 1ο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης της Χώρας μας, συμμετείχε και το ΔΝΤ. Την συμμετοχή του ΔΝΤ την έβαλε ΣΑΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ η Γερμανία, μαζί με την Ολλανδία και την Φιλανδία, επειδή δεν εμπιστεύονταν τους Ευρωπαϊκούς Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, ενώ αντιθέτως εμπιστεύονταν το ΔΝΤ λόγω της Τεχνογνωσίας που είχε αποκτήσει λόγω της επί πολλά χρόνια αντιμετώπισης Κρίσεων. 
 ΣΗΜ. 3. Το πρώτο Μνημόνιο υπογράφηκε στις 3 Μαΐου 2010 και ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 6 Μαΐου 2010. 
 ΣΗΜ.4. Ο χρόνος που μεσολαβούσε, από την Σύσταση του Μηχανισμού, έως την εκταμίευση της 1ης Δόσης, ήταν ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ για τη Χώρα μας, δεδομένου ότι στις 19 Μαΐου έληγε ένα Ομόλογο 8.5 Δις Ευρώ, το οποίο ΕΠΡΕΠΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ Πιστωτικό γεγονός.!!!!
 (Η Συμφωνία έπρεπε να Ψηφιστεί ΠΡΩΤΑ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και κατόπιν ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ από ΟΛΑ τα Κοινοβούλια την Ευρωπαίων Εταίρων μας). 
 ΣΗΜ. 5. Τελικά ο «αγώνας δρόμου» στέφθηκε από επιτυχία.!!!! 
Η πρώτη εκταμίευση έγινε στις 18 Μαΐου του 2010 το μεσημέρι, (δηλαδή μερικές ώρες πριν από την λήξη του Ομολόγου των 8,5 Δις Ευρώ) και έτσι αποφεύχθηκε ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ Πιστωτικό Γεγονός.!!! 
 Με την Χαμηλότοκη χρηματοδότηση ύψους 110 Δις Ευρώ από το Μηχανισμό Στήριξης, αποφεύχθηκε ο άμεσος κίνδυνος Στάσης Πληρωμών της Ελλάδας, που θα είχε ανεξέλεγκτες συνέπειες. 
 ΣΥΝΈΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ 2o ΜΕΡΟΣ.

πηγή: Απόστολος Κυριακός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου