Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΩΣ ΞΗΛΩΘΗΚΕ ???

Η ΚΟΥΒΕΡΤΑ

 ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2011 
Άφησα τελευταίον τον Γιώργο Λιάνη, τον «ξάδελφο», τον αποκαλούμενο και «υδράργυρο» από φίλους και γνωστούς, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο που ανήκει στο ίδιο δημοσιογραφικό σινάφι. 
Ο μέγας αυτός δικαιοφόρος «σοσιαλιστής» και ο πλέον λαλίστατος εκ των «ευαίσθητων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,
που έδωσαν πισώπλατη μαχαιριά στην παράταξη την πιο κρίσιμη στιγμή, ήταν ένας από εκείνους που αρνήθηκαν να πειθαρχήσουν και να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του πρώτου μνημονίου τον Ιούνιο του 2011.
 Όπως γράφτηκε τότε, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο Λιάνης προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή και παρέδωσε μια τετρασέλιδη επιστολή που απηύθυνε στον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου επισημαίνοντάς μεταξύ άλλων ότι «ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΥΝΕΧΩΣ.
 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ».
 ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ 3-4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ. 
ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΠΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ. 
ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. 
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ «ΑΠΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ», ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ ‘68».
 Ο Λιάνης μάλιστα αφού ενημέρωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, δήλωσε ότι δεν παραδίδει την έδρα του στο ΠαΣοΚ παραμένοντας ανεξάρτητος βουλευτής. 
Η παραίτηση του ήρθε λίγο μετά την παραίτηση του Αντώνη Κοτσακά, γνωστού ως τσιράκι του Τσοχατζόπουλου που βρήκε στέγη στον Σύριζα σαν γενίτσαρος στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Τσίπρα. 
Έτσι παραδόθηκε η σκυτάλη στον Βενιζέλο, πολιτικό μέντορα του Λιάνη, που μετά τις Κάννες και με τους δικούς του έδωσαν ομαδικά, συντονισμένα και αποφασιστικά το τελειωτικό χτύπημα στην παράταξη και στη χώρα με την ιστορικά καταγεγραμμένη πλέον αποστασία τους.
 Παραιτήθηκε η Αποστολάκη, φτάσαμε στους 152. 
Βγήκε ο Λιντζέρης δημόσια και είπε ότι ο Παπανδρέου συνιστά παρελθόν, ακολούθησαν με σκληρές δηλώσεις η Καιλή, η Αντωνίου, ο Σαλλαγιάννης, η Κεφαλίδου και εκβιάζοντας προκλητικά τον πρωθυπουργό της χώρας, τον ανάγκασαν σε παραίτηση και παρέδωσαν την εξουσία, μετά την ολιγόμηνη κυβέρνηση Παπαδήμου, στα χέρια των εκπροσώπων του λαϊκισμού, της αερολογίας, της απάτης και της ανευθυνότητας. Πρωτάκουστα πράγματα που πέρασαν απαρατήρητα διότι το διαπλεκόμενο πολιτικό και οικονομικό σύστημα ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ τα κουκούλωσε και έστρεψε την προσοχή του κόσμου αλλού.
 Ο Λιάνης φέτος αποφάσισε να την κάνει προς Σύριζα μεριά και ως καλλιτεχνικός διευθυντής των «Πρεσπίων», προσκάλεσε τον Τσίπρα να παρευρεθεί και να τιμηθεί ως «ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΛΑΟΦΙΛΗΣ, ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ". 
πηγή: Σταύρος Στραβόλαιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου