Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Το ΗΘΙΚΟ

'' ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ '' 

 
Για να ξεσκονίσουμε λίγο τις 
μνήμες μας 
 Και να σταχειολογήσουμε μερικά παραδείγματα του τρόπου συμπεριφοράς
 και λειτουργίας αυτών που τρία χρόνια και πλέον βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας. 
Αυτών που καθημερινά επικαλούνται αυτό το περιβόητο πια σλόγκαν και να δούμε πόσο σχέση μπορεί να έχουν με αυτό.
Παραδείγματα που περιέχουν στοιχεία ηθικής κατάπτωσης, νεποτισμού και αλαζονείας,τα οποία ''διδάσκουν'' πως, αν είσαι πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής ή στέλεχος του Σύριζα: 
- Μπορείς να συναντάς αυτούς που χαρακτήριζες, εσύ ο ίδιος, ''διαπλεκόμενους μιντιάρχες'' και μάλιστα στη ζούλα, κρυπτόμενος ακόμα και από το κόμμα σου. 
Το ''ηθικότερο'' όμως είναι να καταφέρνεις, όταν αυτές βγαίνουν στην επιφάνεια, να μην τολμά κανείς, από το ''Ριζοσπαστικό'' κόμμα σου, να πει κουβέντα για αυτή την συμπεριφορά σου !! 
- Μπορείς να συγκαλύπτεις, πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης για να μην βλάψεις την Αριστερά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Βενεζουέλα !! 
- Μπορείς να νομοθετείς την αθώωση, όποιων πολιτικών έκρυψαν τα λεφτά τους σε οφ σορ εταιρίες !! 
- Μπορείς να μη μεταφέρεις στην Ελλάδα τα εκατομμύρια των καταθέσεων στο εξωτερικό και παράλληλα να καλείς τους άλλους να επιστρέψουν στις Ελληνικές τράπεζες τις καταθέσεις που απέσυραν λόγω των Κάπιταλ Κοντρόλς !! 
- Μπορείς να ξεχνάς να δηλώσεις στο Ε9 τα οικόπεδα και τις καταθέσεις σου !! 
- Μπορείς να είσαι μεγαλοεργολάβος και να ξεχνάς πως, για την πώληση μετοχών της εταιρίας σου, χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη !! 
- Μπορείς να είσαι μεγαλοεργολάβος και να ζητάς να πληρώσεις το νερό της βίλας σου, με τις ευνοικές ρυθμίσεις που παρέχονται στους φτωχούς συμπολίτες σου !! 
- Μπορείς να επιβραβεύεις αυτούς που προσλήφθηκαν στο δημόσιο με παράτυπα διπλώματα !! 
- Μπορείς να διορίζεις στο δημόσιο, ως μετακλητούς υπαλλήλους, όχι τους ικανότερους, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, ούτε έστω τους ικανότερους του κόμματος σου, αλλά μόνο τους συγγενείς και τους κολλητούς !! 
- Μπορείς να παίρνεις από την αρμόδια υπηρεσία και να μεταφέρεις στο γραφείο σου, για να τους ''επεξεργαστείς'', τους φακέλλους των υποψηφίων για πρόσληψη γιατρών !! 
- Μπορείς να λασπώνεις χτεσινούς ''συντρόφους'' σου με μεθόδους ''αυριανισμού'', επειδή σήμερα σε κατηγορούν για εγκατάλειψη της αριστερής ιδεολογίας και της ηθικής του Σύριζα !! 
- Μπορείς να παίρνεις σβάρνα τα κανάλια, να ''καταγγέλλεις'' σε καθένα τους ''διαπλεκόμενους μιντιάρχες'' και να τα διαβεβαιώνεις ένα - ένα με τη σειρά, ότι ''δεν εννοώ βέβαια εσάς'' !!
 - Μπορείς να ακούς ένα ''σύντροφο''σου να σου λέει κατάμουτρα, ''έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών'' και εσύ αδιαμαρτύρητα να δέχεσαι τη σφαλιάρα !!
 - Μπορείς να παίρνεις επίδομα ενοικίου, αν και κάτοχος μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας !!
 - Μπορείς τελικά να φτάσεις στο ανώτατο στάδιο της Συριζαίκης ξεφτίλας και αυθάδειας και εσύ να επιμένεις μετά από όλα αυτά, πως παραμένεις ακόμα αριστερός και μάλιστα να φωνάζεις περήφανα ότι ''ο Σύριζα στο ηθικό πλεονέκτημα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του'' !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου