Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Θλίψη και οργή ...?

Για το κατάντημα :

Της πατρίδας μου.
 Εδώ και 20 χρόνια ένας πολιτικός που "έβλεπε" δεκαετίες μπροστά, 
είχε φέρει στην Ελλάδα τον όρο και την έννοια της "πράσινης ανάπτυξης". 
Δηλαδή την παραγωγή ενέργειας από άλλες πηγές πλην του άνθρακα και του πετρελαίου, που θα είχε ως αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής,
την μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και την προστασία της υγείας των πολιτών. Λοιδωρήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους και κυρίως από την δήθεν εκσυγχρονιστική αριστερά,που-όπως αποδείχθηκε διαχρονικά-επιδιώκει μια χώρα υποανάπτυκτη και φτωχοποιημένη για να διατηρεί υπό έλεγχο (ελεημοσύνες, επιδόματα και δωράκια) ένα μέρος της κοινωνίας. 
Τι για "πράσινα άλογα" και για..."παπάκια" τον διακωμωδούσαν στο διαδίκτυο και στα κατευθυνόμενα από το καρτέλ πετρελαίου ΜΜΕ. 
Αυτοί ήταν οι...έξυπνοι.
 Αυτός ήταν βλαξ που...έπεφτε από το ποδήλατο γιατί δεν μπορούσε να αλλάξει...αλυσίδα.. 
Κάποτε (το 2009) το έφεραν οι συγκυρίες και ο πολιτικός αυτός έγινε πρωθυπουργός με το 45% των ελλήνων να τον εμπιστεύεται. Και θέλησε να κάνει πράξη τις ιδέες αυτές και να εκσυγχρονίσει τη χώρα, όπως έκαναν οι υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης και της Ευρώπης. 
Και τότε έπεσε επάνω του όλο το σύστημα της διαπλοκής, το καρτέλ του πετρελαίου (που είχε θησαυρίσει τις περασμένες δεκαετίες παράνομα σπάζοντας "εμπάργκο" σε χώρες όπως η Νότια Αφρική, το Ιράν και τα...Σκόπια. 
Αλλά και οι επίδοξοι μεγαλοβιομήχανοι που καλόβλεπαν την ανάληψη από τους ίδιους (με ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ) τησ χρυσοφόρας εκμετάλλευσης του άνθρακα.
 Από κοντά η αριστερά του Σύριζα, οι χρυσαυγίτες και οι οπαδοί του Καμμένου, πάντα στην υπηρεσία (εδώ είναι το παράδοξο) των αντιαναπτυξιακών συμφερόντων, την ίδια στιγμή που η δεξιά....αντιμετώπιζε αδιάφορα την εξέγερση των μπαχαλάκηδων στις πλατείες.
 Ο πρωθυπουργός της "πράσινης ανάπτυξης" έγινε αιφνιδίως...προδότης, Πινοσέτ και γερμανοτσολιάς, γιατί πήρε πρωτοβουλίες για να σώσει τη χώρα από την ολική καταστροφή και την ολοκληρωτική πτώχευση των κατοίκων της. 
Παράλληλα η "πράσινη ανάπτυξη" έμεινε γράμμα κενό.
 Ετσι με τη συνδρομή του Δούρειου Ιππου της παράταξης κατάφεραν να εκδιώξουν το νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας. 
Αποτέλεσμα. 
Σήμερα η πατρίδα μας συγκαταλέγεται στις πλέον υποανάπτυκτες της Ευρώπης, με αυξημένη εξάρτηση από το πετρέλαιο και τον άνθρακα και με συμμετοχή των εναλλακτικών πηγών ενέργειας στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μόλις στο 5%, Τεράστια νίκη του καρτέλ του πετρελαίου και του άνθρακα. 
Τι γίνεται,όμως, στην υπόλοιπη Ευρώπη.
 -Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε όπως όλες οι χώρες-μέλη της διαμορφώσουν την πολιτική τους ώστε ως το 2027 το 30% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σε αυτές να είναι ηλεκτροκίνητα ή υδρογονοκίνητα. 
-Ηδη στη Νορβηγία το 30%των αυτοκινήτων είναι ηλεκτρικά ή υδρογονοκίνητα (με κίνητρα, κατάργηση τελών και φόρων, δωρεάν χρήση των διοδίων κά) με προοπτική ως το 2050 να έχουν γίνει το 70%. Παρά την αυτονομία της Νορβηγίας σε πετρέλαια. 
-Στη Δανία το 95% της ενέργειας παράγεται από εναλλακτικές μορφές ενέργειας και σύντομα θα έχει γίνει για το100%. -Ποσοστά παραγωγής εναλλακτικής ενέργειας πάνω από 50% διαμορφώνονται στις άλλες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. 
Και στην Ελλάδα? 
Στην Ελλάδα δεν έχουμε λύσει-ακόμα-το πρόβλημα της αποκομιδής και αξιοποίησης των σκουπιδιών.
Στην Ελλάδα έχουμε ρίξει όλο το βάρος-με κίνδυνο να εμπλακούμε σε πολεμικές περιπέτειες με την Τουρκία-, στην...εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, δέσμιοι των καρτέλ, που κυβερνούν, ουσιαστικά τη χώρα μας.
 Στην Ελλάδα οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και η απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες, αποτελούν το "κόκκινο πανί" για τους οξυδερκείς μας πολιτικούς, "φυλακισμένους" στις δεσμεύσεις τους στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που καταστρέφουν τη χώρα. 
Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών. 
Και εκείνος ο πολιτικός που θέλησε να φέρει τη χώρα στις πρωτοπόρες της "πράσινης ανάπτυξης" θεωρείται "περσόνα νον γκράτα" στο πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό κατεστημένο.
 ΔΥΣΤΥΧΩΣ για εμάς.

 Πηγή: Harris Kodopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου