Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

 Σε μια πραγματικά ανοιχτή δημοκρατία...
Λειτουργεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ με πρωταγωνιστές τα πρόσωπα ( πρός + ὤψ ) προς την όψη τους ενός στον άλλο για να αληθεύει η ζωή.
 Σε μια κοινωνία με ά-τομα που έχουν την πλάτη στραμμένη το ένα στο άλλο ο ανθρώπινος βίος πραγματοποιείται πάρα φύση και απαξιώνεται το βαθύτερο νόημα του. 

 Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα με ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ σε όλα τα επίπεδα, οι άνθρωποι κυριαρχούνται από τα ένστικτα και αδυνατώντας να λειτουργήσουν με την λογική παύουν να είναι ΠΡΟΣ-ΩΠΑ αλλά μόνο Α-ΤΟΜΑ που επιδιώκουν να προστατεύσουν απλώς ο καθένας τον εαυτό του και την οικογένεια του. 
Η λογική δηλαδή του «ο σώζων εαυτόν σωθείτο». 
 Στο αφιλόξενο, παρακμιακό και τοξικό αυτό περιβάλλον, τα ά-τομα φοβούνται, αγωνιούν, κλείνονται στο εαυτό τους, δεν ανοίγονται, δεν παραδίδονται, σιωπούν, αγανακτούν και οργίζονται αλλά επιφυλάσσονται, δεν ανοίγουν δρόμους σχέσεων, συνεννόησης, επικοινωνίας, αλληλεγγύης.
 Μια τέτοια όμως α-τομική συμπεριφορά έχει αντίκτυπο και στο εθνικό επίπεδο με τάσεις απομόνωσης και περίκλειστων συνόρων για περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια φοβικά και αδικαιολόγητα. 
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.
 Τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα στη χώρα μας έχουν την ρίζα τους στους λαϊκισμούς και στα επαναστατικά εμβατήρια για μαγικές και σωτήριες λύσεις που μπορούν να απαλλάξουν τον τόπο εύκολα από τα αδιέξοδα του.
 Είναι τα ΥΠΟΚΡΗΤΙΚΑ εφευρήματα των πρώην «αντιμνημονιακών αγωνιστών» Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ που μπόλιασαν την κοινωνική συνείδηση με το μικρόβιο της συνολικής αμφισβήτησης της πολιτικής ως απελευθερωτικής διαδικασίας, με καταδίκη και ενοχοποίηση των άλλων, δικαίων και αδίκων, κοινώς του συμψηφισμού ευθυνών.
 Πλάνη μεγάλη όμως και οικτρά.
 Όσο ως πολίτες συνεχίζουμε να κλεινόμαστε στο καβούκι μας επιδιώκοντας την ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ εγκλωβισμένοι σε ανοησίες και στερεότυπα, καθώς και σε «ακλόνητα επιχειρήματα» που υποκρύπτουν απλώς ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, η ατομική ανασφάλεια θα αυξάνεται και η χώρα θα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην παρακμή και στο περιθώριο των σύγχρονων εξελίξεων. Είναι γιαυτό επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση αντίδραση.
 Να παλέψουμε πρώτα μέσα μας και να αντιληφθούμε ότι ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ στο μέλλον.
 Να μιλήσουμε μεταξύ μας, να ψαχτούμε και να ενώσουμε δυνάμεις στην κατεύθυνση της αλήθειας αρνούμενοι να πέφτουμε θύματα πλαστογράφησης και παραπληροφόρησης.
 Να λειτουργήσουμε επί τέλους ως πρός-ωπα καλλιεργώντας κοινωνία σχέσεων και όχι βάρβαρη μάζωξη ατομικών διασφαλίσεων. 
 Τα αίτια που ρήμαξαν τον τόπο και μας οδήγησαν στην χρεοκοπία είναι Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ που κορυφώθηκαν από την σεμνοταπεινή διακυβέρνηση Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 και συνεχίζονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 Η απόφαση είναι ΟΛΗ δική μας να αποδεχτούμε την αλήθεια η θα παραμένουμε στις κατευθυνόμενες παραμυθίες και αθλιότητες που ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα.
 Είναι ακόμα καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας και να αλλάξουμε το ριζικό μας με σταθερή συλλογική βούληση να συγκρουστούμε με συντηρητικές πρακτικές και αντιλήψεις που αποδεδειγμένα μας κρατούν σε υστέρηση. 

 Πηγή:Σταύρος Στραβόλαιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου