Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Σαν σήμερα το 1967 ..

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

 Παραπέμπει σε δίκη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. 
 Με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας η οποία μπορεί να επιφέρει θανατική ποινή, τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ ( Αξιωματικοι Σώσατε Πατρίδα, Ιδανικά, Δημοκρατία, Αξιοκρατία ), για όσους δεν γνωρίζουν τι σήμαιναν τα αρχικά του. 
Μαζί του παραπέμπονται και επτά Ανώτατοι Απόστρατοι Αξιωματικοί και τρεις ιδιώτες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Υπουργός ο Παύλος Βαρδινογιάννης. 
Η πρώτη δημόσια νύξη για τον ΑΣΠΙΔΑ έγινε στις 18 Μαίου 1965, από την εφημερίδα της Λάρισας '' ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΞ '' όργανο του πρώην προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου ΡΟΔΌΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος ανήκε στην Ακροδεξιά πτέρυγα της ΕΡΕ. Τυχαίο;;;;;;; 
Το ίδιο βράδυ η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέθεσε στον Αντιστράτηγο της Στρατιωτικής Δικαισύνης, Ι. ΣΙΜΟ, να προχωρήσει σε ανακρίσεις σχετικά με τις πληροφορίες. 
ΤΥΧΑΙΟ;;;;;;;;; 
Μερικά από τα λουλούδια της εποχής που ήταν μάρτυρες κατηγορίες και που όλοι τους αργότερα διακρίθηκαν ως πρωτοπαλίκαρα του Παπαδόπουλου και της Χούντας ήταν. Θεοφιλογιαννάκος, Παλαίνης, Καρύδας, Παπασταθόπουλος, Σπανός, Γκόρος, Πετάνης, Στειακάκης, Σοφικήτης κ.α. 
Τ Υ Χ Α Ι Ο ;;;;;;;;;
Πηγή: Giorgos Arampatzis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου