Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Η Δημοκρατία θα νικήσει..!!!

 Aγανακτισμένοι 2011

Καπιτώλιο 2021”.

Μεταξύ της άκρας Δεξιάς...??

      Και των δημοκρατικών δυνάμεων...!!

Ένα απλό φωτορεπορτάζ με όσα εκτυλίχθηκαν στο Σύνταγμα, στην Ελλάδα του 2011 σε σύγκριση με όσα συνέβησαν χθες στο Καπιτώλιο στις Η.Π.Α θα ήταν αρκετό για να γίνουν αντιληπτές οι ομοιότητες..

“Να καεί, να καεί το μπ@@δελο η Βουλή” – αυτό ήταν “σύνθημα” , ένα αισχρό σύνθημα για την Δημοκρατία μας που το υιοθέτησαν τόσο οι “συνοδοιπόροι” του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οι ΑΝΕΛ όσο και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια..

Ζήσαμε στιγμές “απείρου κάλλους” στην Ελλάδα του 2011, μια Ελλάδα που ήταν  “στα κάγκελα” λόγω της έναρξης της εποχής των Μνημονίων. Στοχοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνο το ΠΑΣΟΚ του Γ.Α.Παπανδρέου και κανείς άλλος.

Μόνος στόχος η κατάρρευση του πιο ισχυρού πόλου εξουσίας που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, της κεντροαριστεράς, της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.

Το ότι φτάσαμε στις εποχές των Μνημονίων και μιας άνευ-προηγούμενου εποχής λιτότητας εξαιτίας της ΝΔ και της διακυβέρνησης Κωστάκη Καραμανλή, πέρασε στα “ψιλά” καθώς πρώτο μέλημα του μετέπειτα συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Καμμένου, ήταν το “ξέπλυμα” του Κωστάκη. Τουμπεκί ψιλοκομμένο δηλαδή, η πάγια πολιτική του “Βούδα” της πολιτικής, του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας από το 2004-2009 που πήγε το έλλειμα στα ύψη, δημιούργησε χρέος και το παρέδωσε είτε “λειψό” είτε καθυστερημένα στην ερχόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Α.Παπανδρέου.

Είναι γεγονός, πως ο φτηνός λαϊκισμός και ο ακροδεξιός εξτρεμισμός, αποτέλεσαν τον “ιδεολογικό πυρήνα” του κινήματος των αγανακτισμένων. Πολλοί ξεχνάνε βέβαια, πως η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά ήταν ένας από τους ισχυρούς πυρήνες του Αντι-Μνημονιακού τόξου των αγανακτισμένων, βολεύει άλλωστε να στοχοποιεί εκ του ασφαλούς κανείς αποκλειστικά και μόνο ένα κόμμα.

Η αλήθεια είναι πως ΑΠΑΝΤΕΣ, τόσο η ΝΔ, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και φυσικά οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιθυμούσαν την εξόντωση του μεσαίου χώρου της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν ο μόνος στόχος. ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΣΩ. Άλλωστε η “συγκυβέρνηση” έδειξε πολλά, όσο και να το “βαπτίζεις” “Βάλαμε πλάτη”, λέει πολλά για την κατάσταση στα εσωτερικά της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης….

Anyway, φτάνουμε στις εικόνες του Καπιτώλιου:

Εικόνες ντροπής, για κάθε Δημοκράτη στον κόσμο. Εικόνες που προκαλούν ερωτηματικά για το day after , στις Η.Π.Α και στον κόσμο. Αν ένας τυχάρπαστος και άθλιος Πρόεδρος , όπως ο Ντ.Τραμπ έχει την δυνατότητα να προκαλεί κλίμα εμφυλίου στο πιο “δυνατό έθνος” στον κόσμο, τότε ο κόσμος, οφείλει να δείξει ανακλαστικά δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου