Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ
ΤΟ «Ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ».
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕ, ΒΟΛΕΥΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΩΣ ΦΡΑΣΗ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».
Τι συνέβη λοιπόν και αναπτύχτηκε μια τόσο άθλια προπαγάνδα με αυτή τη φράση, που αποκόπηκε από έναν ολόκληρο συλλογισμό τετράγωνης λογικής και έγινε ψωμοτύρι στο στόμα όλων των «αντιμνημονιακών αγωνιστών», δεξιά και αριστερά, αλλά και προθύμων εντός των τειχών της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που το χρησιμοποιούν ακόμα και τώρα, δοθείσης ευκαιρίας;
Πάμε λοιπόν να το αναλύσουμε.
Το 2009, εν μέσω προεκλογικής περιόδου και στην ερώτηση «που θα βρείτε τα λεφτά» για το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, ο Παπανδρέου απάντησε:
«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΝ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΑΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΒΓΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΝΕΟ ΠΛΟΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.»
Και ακόμη,
«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΑΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΙΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ, ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΤΕΛΕΙΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ. ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.»
Είναι συνεπώς φανερό ότι το «λεφτά υπάρχουν» ποτέ δεν ειπώθηκε ως υπόσχεση για ανεξέλεγκτες παροχές - και συμπληρωνόταν από ένα μεγάλο «ΑΝ» και ένα μεγάλο «ΑΛΛΑ»: λεφτά υπάρχουν, αν πατάξουμε την εισφοροδιαφυγή, αν καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, αν αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Λεφτά υπάρχουν , αλλά σπαταλιούνται ή χαρίζονται με πελατειακές διευθετήσεις. Ήταν η υπογράμμιση ότι μία χώρα που βρίσκεται στις 30 πλουσιότερες του κόσμου, προφανώς και έχει πλούτο – αρκεί να αξιοποιηθεί, να φορολογηθεί
και να διανεμηθεί σωστά.
Ορίστε τα βίντεο που οι μηχανισμοί παραπληροφόρησης ποτέ δεν παρουσίασαν ολόκληρα, αλλά απομόνωσαν μία φράση:
από το 2.40 και μετά.
http://www.youtube.com/watch?v=EJKi4hbbQnY... Απάντηση στον Παπαχρήστο των «Νέων».
Ο στόχος ήταν να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να αποκρυβεί το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, το παρασιτικό πελατειακό κράτος, για την αντιμετώπιση του οποίου απαιτούνται μεγάλες και βαθιές μεταρρυθμίσεις.
Όσοι πίσω από τις μεταρρυθμίσεις έβλεπαν τον εαυτό τους να απειλείται, ανέλαβαν δράση μετά τις εκλογές του 2009, όχι πριν, για την αποδόμηση αυτής της αλήθειας. Δεν τους ενδιέφερε, ούτε τους ενδιαφέρει το «λεφτά υπάρχουν».
Ένα πράγμα τους ενδιαφέρει. Να μην επιτρέψουν να επικρατήσει μεταρρυθμιστικό πνεύμα στη χώρα.
Για να συνεχίσουν να παρασιτούν και να κλέβουν λεφτά
και εξουσία που δεν τους ανήκουν. Σε βάρος των πολλών, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.
Η χώρα όμως, δεν χρειάζεται άλλους μύθους.
Η χώρα χρειάζεται αλήθειες. Η χώρα χρειάζεται σχέδιο.
Η χώρα χρειάζεται τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν την περίοδο 2009 – 2011 και ουδείς συνέχισε έκτοτε.
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΤΟΙ.
Δυστυχώς, οι Έλληνες συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά τα εύκολα λόγια και την επικίνδυνη προπαγάνδα.
Η χώρα όμως δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου