Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Διανύουμε:

Μια εποχή που οι “πάντες”

 Είναι ΠΑΣΟΚ “μέχρι το κόκκαλο”. 

Από στελέχη και ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής (ΚΑΙ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ της ΝΔ) μέχρι και μέλη της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλοι είναι ΠΑΣΟΚ. Προφανώς, το  brand ΠΑΣΟΚ “πουλάει” μέχρι και σήμερα και το έχουν σφετεριστεί όλοι. Εννοώ, όλοι. Ως και ο Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός της χώρας. Εκλεγμένος με το κόμμα της συντήρησης, του νεοφιλελευθερισμού, των ιδιωτών… 

Τον προαιώνιο “εχθρό” του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ.

Για τον Τσίπρα, δεν έχουμε άλλα να σχολιάσουμε, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με πράσινο φόντο στην ΔΕΘ και έφερε τον “ήλιο” στην Ελλάδα.

Ναι. Μαζί με τον Καμμένο, την Ραχήλ και “βγάζοντας λάδι” την χειρότερη κυβέρνηση της πρόσφατης ιστορίας μας, την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή που οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία και τα Μνημόνια. Τα σχόλια περισσεύουν.

Ξέρετε, υπάρχει λόγος που το ΠΑΣΟΚ έφτασε να γίνει αντικείμενο “χλεύης” και “meme” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχει λόγος και αυτός μπορεί να “αλιευτεί” τόσο στην “στροφή” Σημίτη το 1996 – Ακούω ήδη τα σχόλια: “Θα προτιμούσες ο Άκης να εκλεγεί;” (προβλέψιμα τα γέλια μου)- σε μια “σύγχρονη” κεντροαριστερά, “μιμητική” με όσα συνέβησαν στην Γερμανία του Σρέντερ, με την ιδεολογική στροφή προς το Κέντρο και κάποιες φιλελεύθερες ιδέες και η “ταφόπλακα” ήρθε αφενός με την στοχοποίηση του ΓΑΠ και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-2011, κυρίως λόγω των εντελώς αδύναμων πολιτικά επιλογών των συνεργατών του, αφετέρου δε, με την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου (μην μιλάμε από τώρα για το ποιος έβαλε “πλάτη”, πλάτη έβαλε ο Ελληνικός λαός γιατί ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήθελε σώνει και ντε να γίνει Πρόεδρος).

Φυσικά, “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” “έπαιξε” τον ρόλο του, παρουσιάζοντας το πρώτο κόμμα στην ιστορία της Ελλάδας, που είχε μεγαλύτερη τηλεοπτική εκπροσώπηση από εκλεγμένα κόμματα στην Ελληνική Βουλή που “θόλωσε τα νερά” της Δημοκρατικής παράταξης, πηγαίνοντας, με σύγχρονους όρους, ευρωπαϊκούς, το πρόσημο στο “κέντρο”. Το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, πήρε την απάντησή του από τον Ελληνικό λαό, και δεν εισήλθε στη Βουλή, η ΡΙΚΚΣΥ, το ίδιο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ πέρασε το “άγχος” του μπαίνω-δεν μπαίνω στη Βουλή τότε.

Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Όταν ήρθε η ώρα να γίνουμε από “μεζές” σε τσιπουροκατάσταση – Το κόμμα της “ΕΛΙΑΣ” , γίναμε μετέπειτα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ” και εν τέλει Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούσαμε και αρκετοί τότε, δεν ήθελαν κι όλας να το επαναφέρουν στην ρητορική τους.

Τι άλλαξε;

Άλλαξε πως το ΠΑΣΟΚ είναι η υπενθύμιση πως η Ελλάδα, όταν έχει προοδευτικό πρόσημο στην διακυβέρνησή της, γνήσιο Προοδευτικό, όχι με τον Καμμένο να τραβάει το αυτί στον Τσίπρα, μπορεί να ανακτήσει την χαμένη αξιοπρέπειά της. Μπορεί να ελπιζει σε ένα καλύτερο αύριο. Σε συνάρτηση με την άνοδο της σοσιαλδημοκρατίας διεθνώς, το Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο της συνομοσπονδίας κομμάτων και παρατάξεων, έβγαλε από το ντουλάπι το όνομα ΠΑΣΟΚ, τα έργα του ΠΑΣΟΚ – που ουδέποτε σταμάτησε να τα πρεσβεύει και να τα “κρατάει ψηλά” στη Βουλή (απλώς τα ΜΜΕ δεν έδειξαν την ίδια “αγάπη” όσο για το αν έκανε ο Πολάκης ή όχι το εμβόλιο) και υπενθύμισε πως η ιστορία του μπορεί να γίνει το παρόν και το μέλλον της Προόδου στην Ελλάδα.

Άλλαξε επίσης, πως σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αυτά που έκανε μέσα σε μόλις 2 χρόνια η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Γ.Α.Παπανδρέου, επαληθεύτηκαν μετά από μια δεκαετία λάσπης, χλεύης και απαξίωσης. Τα μισά και πλέον έργα-“καινοτομίες” της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρίσκουν τα θεμέλια τούς στα έργα ΠΑΣΟΚ της περιόδου εκείνης. Με την διαφορά πως υπέστησαν νεοφιλελεύθερου τύπου “δολιοφθορά”.

Άλλαξε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, “ξεφούσκωσε” και δεν πείθει ούτε τους φανατικότερους του “Προγράμματος Θεσσαλονίκης” και των “ζουρνάδων και νταουλιών της εξόδου της Μέρκελ και των Μνημονίων”.

Χρειάζεται να προστατέψουμε περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Παράταξη που άλλαξε την Ελλάδα προς το καλύτερο, και αυτό ας ξεκινήσει από τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν γίνεται να λέμε “ΠΑΣΟΚ” , “Ηλιος” και να κοπανάμε και μια carmina burana ενίοτε, για να είμαστε και να εκφράζουμε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό, το κάνει και η σελίδα “Παλιο ΠΑΣΟΚ Ορθόδοξο” προκαλώντας άπειρες φορές, προσωπικά, την δική μου οργή που τα σύμβολα μιας παράταξης, την ιστορία μας, την ταυτίζει η νεολαία με 5χίλιαρα για να σκουπίζεσαι στην τουαλέτα ή με το ζεϊμπέκικο του Άκη ή με το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στην Δ.Λιάνη…. 

Πηγή :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου