Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Προς Συντρόφους:

Να είσαι κύριος του εαυτού σου..!


Αφέντης της μοίρας σου και
καπετάνιος της ψυχής σου...!!

Τότε μόνο θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένος

και ελεύθερος. Τότε θα είσαι και πραγματικά χρήσιμος για την ίδια την κοινωνία.

Έχοντας αυτό ως βάση εδώ και πολλά χρόνια ξεκινήσα έναν αγώνα για την Αλλαγή. Αλλαγή πολιτικής, αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή κουλτούρας στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλαγή πρακτικών και μεθοδεύσεων στις κομματικές διαδικασίες. Κατάλαβα ότι για να αλλάξουμε την κοινωνία έπρεπε πρώτα να αλλάξουμε τον εαυτό μας.
Να αλλάξουμε το ίδιο μας το κόμμα.
Ήξερα εξ αρχής ότι αυτός ο αγώνας θα είναι δύσκολος
γιατί έκρυβε μέσα κομματικές επετηρίδες, καθεστωτισμούς δεκαετιών, νοοτροπίες κυβερνητισμού και πολλά αλλά. Εγώ όμως ήμουν και είμαι εδώ για να δώσω αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Και κάθε φορά κάνω ακόμα ένα βήμα προς το στόχο έχοντας πάντα στο μυαλό τα λόγια του Γκάντι “Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς”.
Και τώρα είμαι στο προ τελευταίο στάδιο αφού πέρασα τα πρώτα δύο ,τώρα ξεκίνησε ο πόλεμος.
Πολεμος ανέντιμος, πολλές φορές και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Αλλά ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό. Κι εγω θα μείνω δυνατος και θα παλέψω μέχρι το τέλος γιατί αξίζει να δώσουμε αυτή τη μάχη.
Όχι για κάποιο προσωπικό στοίχημα, ούτε για κάποια προσωπική δικαίωση. Θα δώσω αυτή τη μάχη πρώτα και κύρια για την πατρίδα μας,το νομό μας, την νέα γενιά που ξενιτεύεται, για οσους αγωνιούν καθημερινά και για τον πολυπαθο πολιτικο μας χώρο.
Θα παλέψω ώστε να ανοίξει χώρος για νέες συνθέσεις, νέες ιδέες αλλά και νέα πρόσωπα. Στην νέα αυτή πορεία προέχουν συσπειρώσεις και όχι κατακερματισμός. Νέες συλλογικότητες και όχι προσωπικές φιλοδοξίες. Δημόσιος διάλογος, προγραμματικός λόγος, δημοκρατικές διαδικασίες και όχι μικροστρατιγηκές που χαράσονται υπογείως, σε κομματικά γραφεία και αίθουσες ξενοδοχείων. Οποιος αγωνίζεται για ένα τέτοιο προοδευτικό ριζοσπαστικό κίνημα είμαστε μαζί.
Αγωνίζομαι στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου για μια Νέα Αλλαγή,για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας #pamemprosta
Πηγή : Πασχάλης Θ.Τόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου