Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΠΕΡΑ ΑΠΌ :

  ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ,

ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Από πολλά, πολλά χρόνια, ξέρουμε πως οι λέξεις "ελευθερία" και "δημοκρατία" δεν είναι μαγικές, κι ας χρησιμοποιούνται για να μαγεύουν. Υψωμένες σε συνθήματα, κάνουν να συρρέει γύρω τους ένα πλήθος θολό, που θα έπρεπε να αλληλοϋποβλέπεται περισσότερο από όσο το συνηθίζει.
Ο αιώνας μας κινδυνεύει ν' αδειάσει έννοιες τέτοιες από κάθε περιεχόμενο χωρίς και να έχει να τις αντικαταστήσει με άλλες.
Μην ξεχνάμε πως ο ωροδείχτης του κόσμου βρίσκεται στην ώρα των ιμπεριαλισμών κάθε λογής μειονοτήτων - πέρα από τους γνωστούς ιμπεριαλισμούς της Αμερικής, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Τουρκίας... που αντιμετριώνται πότε με το βλέμμα και πότε με ειδεχθείς πράξεις, ενώ προωθούν με κλεφτές κινήσεις τα πιόνια τους.
Η Ευρώπη (που γερμανοκρατείται) και στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας, ουσιαστικά απουσιάζει από την αναμέτρηση, γιατί απλούστατα έχει υποβιβαστεί σε "αγορά". Αυτή η άλλοτε αποικιοκρατούσα, πάει να γίνει, με τη σειρά της, αποικία όλων εκείνων που ξεκινούν από τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής.
Κι εμείς τι κάνουμε; Δηλαδή, όχι ΕΜΕΙΣ, αλλά τι κάνουμε με κάποιες μειονότητες που μονοπωλούν την ημερήσια διάταξη στη ζωή μας.
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση ν' αρχίσω να παραθέτω ονόματα και καταστάσεις.

Πηγή: Νίκος Χαρ. Λαγκαδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου