Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΛΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!

Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας

 & την τσέπη μας..!!

 Ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων.


Πώς γίνεται το γάλα από 0,60 ευρώ το λίτρο, που είναι η μέση τιμή παραγωγού, να πουλιέται στο ράφι 1,36 έως 2 ευρώ, αύξηση 126% Ώς και πάνω από 200%;
Αν ήθελε το κράτος να συγκρατήσει τις τιμές θα επιδοτούσε τις αυξήσεις στο κόστος εισροών (π.χ. στις ζωοτροφές), ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή ζωικού κεφαλαίου και η μείωση της παραγωγής.


«ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ»
Αφού καταφέραμε να βγάλουμε τα παραγωγικά μας μάτια με την κακοδιαχείριση και, σε πολλές περιπτώσεις, την καταλήστευση των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, την κατασπατάληση των επιδοτήσεων και την τεμπελιά στα καφενεία, ήρθε, ως επακόλουθο, η κατάρρευση του συστήματος των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων βοηθούσης και της αρνητικής συγκυρίας της αύξησης του κόστους των ζωοτροφών.
Με τη μεγάλη μείωση των συνεταιρισμών, οι κτηνοτρόφοι - σοβαροί και μη - αναγκάζονται πλέον να πουλούν το γάλα τους σε γιγάντιες εταιρίες αλλά και μικρούς γιαουρτάδες και τυροκόμους που έτσι έχουν πια την ευκαιρία να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Η γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το κασέρι, η φέτα και τα αλλά γαλακτοκομικά προϊόντα, σε πολλές περιπτώσεις, υπερδιπλασιάζονται σε τιμή με τρανταχτά φαινόμενα αισχροκέρδειας.
ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ;;!!
Το ΙΝ.KA. (Ινστιτούτο Καταναλωτών) κήρυξε ΜΠΟ’Υ’ΚΟΤΑΖ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ. Ακόμα καλύτερα, να παροτρύνουμε, ο καθένας μας τους δικούς του γνωστούς και φίλους ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Σ´ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ και, ει δυνατόν σε συνεχή βάση.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΔΙΕΞΟΔΗ. Όλες οι παρατάξεις, χωρίς εξαίρεση, αποφεύγουν να υποστηρίξουν δραστικά μέτρα φοβούμενες το «πολιτικό κόστος.
Τα ψηφαλάκια γαρ)
Είδαμε το φιάσκο του «καλαθιού του νοικοκυριού». Ούτε καλάθια λοιπόν, ούτε κοφίνια, ούτε πανέρια. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Μα θα μου πείτε: Μας ζητάς να στερηθούμε βασικά αγαθά της διατροφής μας. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.
Και απαντώ: Αγώνας χωρίς προσπάθεια και θυσίες δεν γίνεται και δεν πετυχαίνει. ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ. Και άλλοτε αναγκαστήκαμε να το κάνουμε υπό άλλες, πιο δύσκολες συνθήκες, και επιζήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου