Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Ζέφης Δημαδάμα:

 Υπάρχουν στεγανά στην πολιτική..!!

Στον Αθήνα 984:

Πρέπει να σπάσουν και οι γυναίκες 

μπορούμε να το κάνουμε ..!!

Η Ζέφη Δημαδάμα επιμένει πολιτικά, δηλώνει μάχιμη, αλλά ελλείψει πόρων για την επανεκλογή της στον πολιτικό στίβο, παραπέμπει το φιλόδοξο εγχείρημα σε επόμενο, απροσδιόριστο χρόνο. Στενή συνεργάτιδα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας και διδάσκουσα στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου...!!! 

Αν και είχε πάρει αποστάσεις από την πολιτική που με δικές της λέξεις «αφορά μόνο πλούσιους, καρεκλοκένταυρους, γόνους που κρατούν την “παράδοση” με το επίθετό τους και όχι ανθρώπους της κοινωνίας», παραμένει «στρατιώτης» του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να διεκδικεί την επανεκλογή της στην Α Αθηνών. 

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου περιγράφει με γλαφυρότητα  τον δρόμο μετ εμποδίων που χρειάζεται να διανύσει κάποιος για να κατακτήσει μια θέση στη Βουλή. «Ήταν δύσκολη απόφαση να επανεκτεθεί κάποιος ως υποψήφιος βουλευτής. Η ανάρτησή μου στο facebook που είχε σχολιαστεί ως αιχμηρή, απεικονίζει τη δική μου πραγματικότητα.

 Μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους όσοι αποφασίζουν να πολιτευτούν. Γιατί η κατάσταση δυσκολεύει αν δεν προέρχεσαι από κάποιο πολιτικό τζάκι, μια οικογένεια δηλαδή με πολιτική διαδρομή και πολλά χρήματα.

 Η πολιτική θέλει χρήμα ή ένα σκληρό κομματικό μηχανισμό να σε στηρίζει, κάτι που όμως έχει ξεπεραστεί». Επικαλούμενη συζητήσεις με τον 19χρονο γιό της, διαπιστώνει πως η πίστα έχει ήδη αλλάξει, γεγονός που την κάνει να πιστεύει ακράδαντα ότι πλέον θα πρέπει να επιλέγονται με διαφορετικά κριτήρια, χωρίς στεγανά, οι άνθρωποι που θα επιλεγούν να μας εκπροσωπήσουν στον πολιτικό στίβο. «Υπάρχουν στεγανά, πρέπει να σπάσουν και οι γυναίκες μπορούμε να το κάνουμε» είναι ένα από τα motto, που εκφράζουν την πολιτική της τοποθέτηση και στάση ζωής. H ίδια δηλώνει μάχιμη, εξακολουθεί να δίνει αγώνες για τα πιστεύω της, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική κονίστρα «κάποια άλλη στιγμή, όταν θα υπάρχει οικονομική δυνατότητα» στην οικογένειά της.

Αυτό όμως αποτελεί για την ίδια τον πυρήνα του προβλήματος. «Είναι ανάγκη να επανεξεταστεί, ενόψει και του προεκλογικού αγώνα τι θα πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει ουσιαστικότερη επικοινωνία με τον κόσμο και αυτός από πλευράς του να επιλέγει πρόσωπα με κριτήριο το βιογραφικό, τις σπουδές, την κοινωνική προσφορά, ή τα εν γένει πεπραγμένα τους κι όχι σχεδόν αποκλειστικά βάσει της αναγνωρισιμότητας» λέει.

Όπως όμως αναφέρει ο αγώνας για να αλλάξει η πίστα και το επίπεδο, αποτελεί ευθύνη και των πολιτικών σχηματισμών.

 «Τα κόμματα πρέπει να αποσαφηνίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευθούν. Να ξεκαθαρίσουν πως θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες τακτικές και δράσεις. Γιατί πολλοί βλέπουν αλλά δεν αντιλαμβάνονται το μήνυμα μέσα από τον τηλεοπτικό δέκτη. Πρωτεύει η εικόνα, εγκλωβίζοντας το βλέμμα και την προσοχή του αποδέκτη – θεατή. Την εποχή που υπήρξα αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, πολλά σχόλια αφορούσαν την παρουσία στο μέσο κι όχι την ουσία των επιχειρημάτων και των θέσεων που ακούγονταν.

 Μας έλεγαν ..πολύ καλά τα πήγατε, ωραίο χτένισμα είχατε…

 Τι να πει κανείς …»


Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου