Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Ου παντός:

Μια χώρα «νησιωτική» με σπάνιες ομορφιές…

Σε λίγο οι ακτές θα είναι απλησίαστες για τον μέσο Έλληνα!

Το υψηλό κόστος διαβίωσης με τους χαμηλούς μισθούς και την κρυπτόμενη ανεργία  και οι στατιστικές αλχημείες περί τα οικονομικά τις κάνουν ήδη δυσθεώρητες ή όνειρο ελαχίστων ημερών!

Αν συνυπολογίσουμε και το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» -η μόνη αρχαία κληρονομιά του κερδώου Ερμή που παραμένει ανθηρή- αυθαιρετεί ή συνεπικουρείται με τα «στραβά μάτια» της εξουσίας και της διοίκησης όλων των βαθμίδων, τότε γίνεται άπιαστο το όνειρο ή μαρτύριο στον …"ξύπνο"!

Τι είναι και τούτο το « φρούτο» των «πλεούμενων» πέρα από τις έτσι κι αλλιώς πανάκριβες ρεζερβέ παχυλές ξαπλώστρες ;

Και εξηγούμαι :

Η εξάπλωση εντός της θάλασσας πλωτών εδρών επι των οποίων σε αναπαυτικά ανάκλιντρα υπό τεχνητή σκίαση, αναπαύονται τα σοκολατί σώματα, «φουσκωμένων» πορτοφολιών ή απατηλής απύθμενης ματαιοδοξίας σε περίβλεπτη θέση και θέαση , ενώ δεξιοτέχνες κολυμβητές σερβιτόροι , ελίσσονται με μαεστρία εντός του πυκνότατου αγκυροβολημένου «στόλου» για να σερβίρουν τα δροσιστικά κοκτέιλ στους ψημένους από τον ανελέητο μεσογειακό ήλιο , νάρκισσους επιδειξίες καιροσκόπους, είναι η νέα «ίν» μόδα του καλοκαιριού!

Υπάρχουν, λοιπόν, και πιο πρώτες από την ... πρώτη θέση

Αυτές εναγωνίως  αναζητούνται από κυρίες και κυρίους που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν ή δεν μπορούν λόγω έλλειψης συγκεκριμένων χαρακτηριστικών προσόντων... ενώ κατέχουν ίσως μόνο ένα:

Αυτό της θρασύτητας συνδυασμένης μετά του παρασιτικού πλουτισμού !

Ο δυστυχής γηγενής βλέπει την «ανάπτυξη» του τόπου του  με τρόμο!

Ο ενιαύσιος θεματοφύλακας, αντικρίζει τον « μισητό , έκτο στόλο» , να έχει αγκυροβολήσει έξωθεν της αυλής του!

Ως καταδικασμένος στην κόλαση και στο μαρτύριο της δίψας γνωρίζει  την πηγή της δροσιάς και αδυνατεί να προσπελάσει τις παραταγμένες δυνάμεις του εχθρού που δεν επιτρέπουν ούτε καν την οπτική επαφή!

Η μόνη σωτήρια λύση θα ήταν η μεταμφίεση σε …γκαρσόν!

Κι αυτή θα επιτρέπει τη μισή απόλαυση με την εμβάπτιση του σώματος μέχρι του ύψους του θώρακα!

Η μόνη επιτρεπτή θέση είναι η 

κάθετη, οι βαδιστική…κολύμβηση με τις χείρες  εκτός , ως πτερύγια ισορροπίας και  εύρεσης ανοιχτού διάπλου, στα προσφάτως μεταφερθέντα Νορβηγικά φιόρδ στο ελληνικό τουριστικό αρχιπέλαγος ομού με τους θαλάσσιους λέοντες και άλλα αμφίβια θηλαστικά που τέρπονται προσροφώντας ηλιακή ακτινοβολία και "δροσιστικές" αλκοολούχες πυριτιδαποθήκες !

Στην ίδια δυσάρεστη θέση ευρίσκεται κάθε ομοεθνής ή αλλοεθνής επισκέπτης που αφού χρυσοπλήρωσε την κοπιώδη άφιξη στον παραδεισένιο προορισμό , πρέπει να διαθέτει τα ανάλογα σωματικά προσόντα και να υποστεί τα αγωνιστικά μαρτύρια του σουρβάιβορ -εκτός αν διαθέτει μια μηνιαία σύνταξη - για να απολαύσει μια προνομιούχο θέση εις την ατομική πλεούμενη εξέδρα ως κολυμβητής των Φώτων που αναζητεί τον ριπτόμενο Σταυρόν κατά τον αγιασμό των υδάτων! 

Η μόνη λύση είναι να μετατραπούν οι δυνάμενοι σε αίγαγρους για να αναζητήσουν την εσχάτη λύση της βραχώδους ακτής όπου παραμένει διαθέσιμη και ελεύθερη να δεχτεί στις ξεραμένες αγκαλιές μιας Σκύλας ή μιας Χάρυβδης  τους τολμηρούς ή παραφρονήσαντες απο την ιδιότυπη καραντίνα!

Αυτή η εικόνα των ελληνικών νησιών που μετατρέπουν τις ειδυλλιακές παραλίες τους σε πολύβουο Πασαλιμάνι, θεωρείται τουριστική αναβάθμιση της βαριάς μας βιομηχανίας,  του τουρισμού ;

Εργαζόμενοι σε θέση κωπηλατών αρχαίας γαλέρας  και πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας αποκλεισμένοι από κάθε δικαίωμα διαφυγής από τον κλοιό μιας επηρμένης δυτικής δημοκρατίας που πρωτοστατεί για την διατροφή της φονικότερης κρεατομηχανής ένθεν -κακείθεν του Δνειπέρου αφήνοντας τις τοπικές κρεατομηχανες να τις ρυθμίσει η μαγική ράβδος της ελεύθερης αγοράς, στην οποία ομνύουν οι κυβερνήτες και οι υποτακτικοί τους πολίτες για μια εβδομάδα :

Αυτήν της Παρασκευής προ των εκλογών μέχρι της ορκομωσίας και ανάληψης των υπουργείων !

Μετά την  απομάκρυνση εκ του ταμείου, την συζήτηση επι των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !

Οι μεν καταληφθείσες παραλίες θα απελευθερωθούν τον Οκτώβριο από  την ...συντονισμένη δράση της Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που τις αδειοδότησε τον Μάρτιο και της κυβέρνησης που όλως τυχαίως είχε προσβληθεί από εποχική εξαμηνιαία θόλωση του κερατοειδούς  και ανάρρωσε με επιτυχία!

Στην πραγματικότητα όλα οφείλονται στον Ποσειδώνα!

Τον «από μηχανής» θεό που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και απελευθέρωσε τους ψυχρούς και θυελλωδώς πνέοντες ανέμους του Φθινοπώρου !

Ταυτόχρονα αποδόθηκε η πρέπουσα δικαιοσύνη στα καταπατηθέντα δικαιώματα των πλεούμενων σερβιτόρων …

Απολαμβάνοντας τα ημερήσια "τιπς" -κοινώς «μπουρμπουάρ»- των τριακοσίων ευρώ, προσπαθούν να  διευθετήσουν πνευμονοπάθειες, ρευματισμούς και άλλα καλοκαιρινά "δωράκια" από την θερινή τιμητική ανθυγιεινή θέση του επιπλέοντα υπηρέτη!

Τα επιβληθέντα «τσουχτερά» πρόστιμα στους παραβάτες με την βοήθεια των «επιδομάτων θέρμανσης» θα εξουδετερωθούν και την Άνοιξη με τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ηλίου, θα "αναθερμανθούν" τα επιχειρηματικά και διοικητικά « δαιμόνια» για την επανάληψη  της πολύ επιτυχημένης κερδοφόρας παράστασης « στο ίδιο έργο θεατές, είναι στραβός ο γιαλός γιατί  εσείς στραβά αρμενίζετε»!


Πηγή: Δημήτρης Ψευτογκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου