Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΜΦΩΝΙΑ :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Επίτευξη Συμφωνίας μεταξύ Συμβουλίου της Ευρώπης και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με νόμο της ΕΕ για την προστασία δημοσιογράφων και υπερασπιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων από αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού (SLAPP - Strategic Lawsuits Against Public Participation).
Ο όρος SLAPP αναφέρεται σε αβάσιμες μηνύσεις (ή αγωγές) που κατατίθενται από κάποιο ισχυρό πρόσωπο ή οργανισμό, για παράδειγμα μια επιχείρηση ή ένα υψηλά ιστάμενο δημόσιο πρόσωπο, ενάντια σε μη κυβερνητικά πρόσωπα, οργανισμούς και δημοσιογράφους, που εκφράζουν κριτική σχετικά με ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος. ------------------------------------------------------
Nikos Papandreou
(30.11.23 10:00 μ.μ.)
Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές χαιρετίζουμε τη Συμφωνία για την προστασία της Δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ελευθερία του Τύπου, της έκφρασης και της πληροφόρησης.
Η Συμφωνία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξάλειψη της ευρέως διαδεδομένης πρακτικής καταχρηστικών αγωγών που στοχεύουν στην καταστολή για δημοσιογράφους, ΜΚΟ, υπερασπιστές των ανθρωπίνων και περιβαλλοντικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου