Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Προστατέψτε:

Τα Παιδιά ..!!!

Με καλή συνεργασία των γονιών.!!!


Η Κοινωνία νοσεί.....??
Η πρόταση της εισαγγελέα ήταν σοκαριστική , εξοργιστική δικαιώνοντας τον κάθε ανώμαλο , τρισάθλιο τύπο που τραυματίζει και θανατώνει την ψυχή και το σώμα ενός παιδιού .

Το κράτος σε μα χώρα για να πάει μπροστά έχει την υγεία , τη παιδεία τη πρόνοια ....σε μας δεν υπάρχει η Χώρα έχει μείνει με τον ήλιο της , τα πανηγύρια τον σταυρό μας στο Θεό πάμε κι όπου πάει

Πολλοί γονείς τρομάζουν στην ιδέα του να μιλήσουν στα παιδιά τους για τις ερωτικές σχέσεις, το σεξ και τους κινδύνους που πρέπει να λάβουν υπόψη τους.

Πώς ωφελεί το παιδί η καλή συνεργασία των γονέων;

Η απόπειρα συζήτησης τέτοιων θεμάτων μπορεί να αποτύχει με τον έναν γονέα, ωστόσο, μπορεί να επιτύχει με τον άλλον. Συνήθως, το παιδί προτιμά να συζητά τα θέματα αυτά με τον γονέα του ίδιου φύλου.

Είναι σημαντική, επομένως, σε αυτές τις περιπτώσεις και ο σεβασμός στην επιλογή του παιδιού να συμβουλεύεται μόνο τον έναν.

Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσετε στα παιδιά σας σχετικά με το πώς είναι μια υγιής ερωτική σχέση.

Στις παλαιότερες εποχές δεν ήταν σπάνιο τα κορίτσια να αδιαθετούν για πρώτη φορά και να τρομοκρατούνται, διότι δεν είχαν ιδέα τι είναι αυτό και γιατί τους συμβαίνει, καθώς κανείς δεν τους είχε μιλήσει ποτέ για την έμμηνο ρύση και τι συνεπάγεται.

Σήμερα, όμως, η εξέλιξη του διαδικτύου και η πρόσβαση των παιδιών σε απεριόριστες πληροφορίες εντείνει την ανάγκη συζήτησης με τους γονείς για τέτοια θέματα.

Έφηβοι

Οι έφηβοι βρίσκονται (ακόμα και κατά λάθος) μπροστά σε εικόνες ή βίντεο που δεν καταλαβαίνουν και εκτίθενται σε λανθασμένα πρότυπα, με αποτέλεσμα να τους δημιουργούνται απορίες και να χρειάζονται καθοδήγηση.

Το διαδίκτυο παρέχει, επίσης, διαφόρων ειδών δυνατότητες, όπως ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο. Υπάρχει η ανάγκη γνώσης των κινδύνων, ώστε τα παιδιά να μην παραπλανούνται και να είναι ασφαλή.

Σύμφωνα με έρευνες αλλά και εκ πείρας, οι περισσότεροι έφηβοι θέλουν να συζητούν με τους γονείς τους θέματα σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις και το σεξ. Πασχίζουν να βρουν αξιόπιστη πληροφόρηση από διάφορες πηγές όπως βιβλία, διαδίκτυο και φιλικά πρόσωπα.

Ποια είναι η κύρια πηγή πληροφόρησης των εφήβων για το σεξ;

Στις έρευνες οι έφηβοι δηλώνουν ότι η κύρια πηγή πληροφόρησής τους για το σεξ είναι οι ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού.

Βέβαια, οι γονείς θορυβούνται στην ιδέα και μόνο ότι το παιδί τους μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιο υλικό και εφαρμόζουν όλες τις δικλείδες ασφαλείας, ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση του παιδιού σε σχετικές ιστοσελίδες.

Ωστόσο, το να αναζητήσει ένας έφηβος πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο είναι κάτι φυσιολογικό, δεδομένης της έκρηξης των ορμονών στην ηλικία αυτή, της περιέργειας που δημιουργείται και της διάδοσης του πορνογραφικού υλικού στις παρέες συνομήλικων.

Όσο κι αν προσπαθούν οι γονείς να το αποτρέψουν, πρέπει να έχουν κατά νου ότι αν ένας έφηβος θέλει να ψάξει κάτι τέτοιο θα βρει τον τρόπο να το κάνει, είτε μέσω κάποιου φίλου, είτε σε κάποιο internet café, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί να σκαρφιστεί.

Πώς μπορεί ένας γονέας να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο αυτό κεφάλαιο που ανοίγεται στη ζωή του παιδιού του;

Δείξτε διαθεσιμότητα!

Ενημερώστε τα παιδιά σας ότι είστε ανοιχτοί στις ερωτήσεις τους και ότι θα τους δώσετε τις απαντήσεις που χρειάζονται χωρίς να τους ντροπιάσετε ή να τους κατακρίνετε.

Tο παιδί σας θα δοκιμάσει τις αντιδράσεις σας σχετικά με τέτοια θέματα, ρωτώντας ή αναφέροντας κάτι ακόμα και σε ανύποπτο χρόνο. Αν η αντίδρασή σας είναι απορριπτική ή υπερβολική, τότε θα αποθαρρυνθεί να συζητήσει ξανά μαζί σας κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, αν η αντίδρασή σας είναι φυσιολογική (όσο το δυνατόν μπορείτε να συγκρατήσετε την αναταραχή σας!) και του δώσετε τις πληροφορίες που ζητά χωρίς υπερβολές, ντροπές ή γέλια, τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα νιώσει άνετα να σας συμβουλεύεται για τέτοια θέματα.

Αν, ωστόσο, σας είναι πολύ δύσκολο να συζητάτε κάτι τέτοιο με το παιδί σας, αλλά δε θέλετε να το αφήσετε και στο έλεος της παραπληροφόρησης, τότε θα ήταν καλό να του δώσετε κάποια βιβλία ή άρθρα τα οποία θεωρείτε κατάλληλα για να του παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεται.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στην περίπτωση που το παιδί αρνείται να σας ακούσει ή να συζητήσει κάτι τέτοιο μαζί σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου