Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Άνοιξε επίσημα:


Η Συζήτηση για την επόμενη μέρα  

Στο ΠΑΣΟΚ με την αμφισβήτηση Ανδρουλάκη

Σε περιδίνηση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ

Από το βράδυ της Κυριακής όταν πρώτη η Νάντια Γιαννακοπούλου, άνοιξε θέμα ηγεσίας, αν και "πλαγίως", με την αποστροφή της πως θα "τα συζητήσουμε όλα και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα". 

Το κουτί της Πανδώρας για την ηγεσία ωστόσο, άνοιξε σήμερα το πρωί με την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε εκλογή ηγεσίας από τη βάση και δη άμεσα, με επιτάχυνση των διαδικασιών. 

Ακολούθησε ο Παύλος Γερουλάνος ( ΣΚΑΙ), σχολιάζοντας για την πρόταση Κωνσταντινόπουλου, πως είναι "καλοδεχούμενη". 

Να αποκρούσει τη συζήτηση που άνοιξε ο Αρκάς βουλευτής, επιχείρησε η Χαριλάου Τρικούπη, αντιδρώντας άμεσα και ενοχλημένα: Οι διαδικασίες θα γίνουν βάσει του καταστατικού, μη βιάζεστε, προκαλείτε εσωστρέφεια. 

Η "σφαίρα" όμως έχει ήδη βγει από τη θαλάμη, όπως αποδεικνύουν οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών που πυκνώνουν. 

Μετά την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε και  ο Νίκος Παπανδρέου, με άρθρο του στο Πρώτο Θέμα.

Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του κόμματος αναφέρει ότι "οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές" και ότι "την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα", τονίζοντας πως "σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω".

Ακολούθησε ο Μιχάλης Κατρίνης, με αιχμηρές αναφορές: 

"Δεν είναι κανένας στο απυρόβλητο, να γίνει άμεσα μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση, χωρίς ανθρωποφαγία".

Σε δηλώσεις του, ο Παύλος Χρηστίδης ( Real fm), έδειξε προς την ανάγκη επανεκκίνησης: "Δεν είμαστε στρουθοκάμηλοι, δεν έχουμε ούτε τα αυτιά ούτε τα μάτια μας κλειστά. Όλα όσα πρέπει να συζητηθούν, θα τα συζητήσουμε. Ό,τι είναι να πω, θα το πω στα όργανα του κόμματος. Στην παρούσα φάση δεν θα ήταν καλό να μην πιάσουμε το μήνυμα των πολιτών. 

."Η περιορισμένη άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την απώλεια του διακηρυγμένου στόχου της δεύτερης θέσης, μας προβληματίζει όλους. Ψηφοφόρους, κόμμα, φίλους, στελέχη, αλλά και όσους προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι εάν δεν το ψήφισαν", δήλωσε από πλευράς της η Μιλένα Αποστολάκη, αναφέροντας εν κατακλείδι, πως:

"Απαιτείται τώρα, η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση, θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις". 

Σε αυτό το κλίμα "φουντώνουν" τα σενάρια για κινητοποίηση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος ήδη έχει συμπεριληφθεί σε σφυγμομετρήσεις για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, το προηγούμενο διάστημα.

Σε εκείνον προσβλέπουν από καιρό στελέχη του Κινήματος,  χωρίς πάντως να υπάρχουν - προσώρας, ενδείξεις ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε κούρσα διαδοχής.

Πιθανολογείται πως ενδιαφέρον θα εκδηλώσει και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, τον οποίο η Χαρ. Τρικούπη είχε στο ραντάρ της ως "δελφίνο" από τη συμμετοχή του στην "περιβόητη" εκδήλωση Τεμπονέρα για το "απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος", μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου