Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

«Τεμαχίζει» !!!!

Tον Τσίπρα ???

 H SZ: Είναι ψεύτης, 
επιπόλαιος και λαϊκιστής. 
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ορκωμοσία της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει πορτραίτο του Έλληνα πρωθυπουργό, που μόνο κολακευτικό δεν είναι για τον Αλέξη Τσίπρα. 

 «Ο περιπετειώδης συνασπισμός του Τσίπρα με το κόμμα των δεξιών λαϊκιστών ΑΝΕΛ δεν διαθέτει παρά ισχνή πλειοψηφία τριών εδρών στο κοινοβούλιο.
 Όμως ο πρωθυπουργός υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν οι δανειστές, αν και συνήθως όχι με την ταχύτητα που θα επιθυμούσαν στις Βρυξέλλες.
 Όπου ωστόσο όλοι εκπλήσσονται με την ικανότητα του Τσίπρα να μεταμορφώνεται. (…) Ο Τσίπρας δεν είναι ένας πολιτικός που έχει κάνει πραγματικά καλό στη χώρα. 
Φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα. 
Το 2015, με επιπολαιότητα, είχε βαυκαλίσει τον λαό του με την ιδέα ότι υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση, γι αυτό οι άνθρωποι τον ψήφισαν», τονίζει ο συντάκτης του άρθρου. 
 Παράλληλα, ο δημοσιογράφος της Süddeutsche Zeitung εκφράζει επιφυλάξεις για την ικανότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά, αλλά και για την πρόσφατη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.
 Για να καταλήξει ως εξής: 
 «Η αλήθεια είναι ότι, εν μέρει, η πολιτική του πρωθυπουργού Τσίπρα έγινε πιο ειλικρινής. 
Εν μέρει όμως, απλώς απομυθοποιήθηκε. 
Ο Τσίπρας δεν είναι λυτρωτής. 
Δεν είναι καν ένας γνήσιος ανανεωτής. Αλλά, απ΄ότι φαίνεται, είναι απλώς ο καλύτερος που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η πολιτική τάξη στην Ελλάδα». 
 Στο μεταξύ, η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου φιλοξενεί πολυσέλιδο αφιέρωμα για το μέλλον της Ευρώπης και, σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύει ανάλυση για τις σχέσεις Ελλάδας-ΕΕ και τις συνέπειες μίας υποθετικής αποχώρησης από την ΕΕ.
 Όπως επισημαίνει, «από το 1980 μέχρι το 2010 έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα 78 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν μοχλεύσει συνολικά 1,1 τρισεκατομμύριο για την οικονομία» και «κανένα μεγάλο έργο υποδομής των τελευταίων 30 ετών δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς κοινοτική βοήθεια, για να μη μιλήσουμε για τις αγροτικές επιδοτήσεις ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ (που πήρε η Ελλάδα)». 
 Ωστόσο, επισημαίνεται στο άρθρο, «είναι δευτερεύοντα τα οικονομικά επιχειρήματα στη συζήτηση για την Ευρώπη. 
Πολύ πιο σημαντικοί θεωρούνται οι πολιτικοί κίνδυνοι ενός Grexit. (…) Επιπλέον, μία έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μάλλον παράλογη, σε μία εποχή που όλες οι γειτονικές της χώρες έχουν αναγάγει σε ύψιστη προτεραιότητα της πολιτικής τους την ένταξή τους στην ΕΕ».

Πηγή:Tageszeitung

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου