Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τέλη Ιουνίου !!!!

Συντακτικό Συνέδριο

 Της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
Οριστική είναι η απόφαση να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου και συγκεκριμένα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα το Συντακτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Αυτό αποφάσισε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,
το οποίο συνεδρίασε σε πανηγυρικό κλίμα, αφού για πρώτη φορά συμμετείχαν σ’ αυτό Γεννηματά-Παπανδρέου
-Θεοχαρόπουλος,
οι εκπρόσωποι των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία (Τούντας, Διακουλάκης κ.α), καθώς και η ΕΔΕΜ με τον προεδρό της κ. Πόντα αλλά και τον
 Ν. Ιωσήφ. 
Παρόντα και πολλά στελέχη όπως ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Θάνος Μωραίτης, ο Δημήτρης Ρέπας, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης κ.α.
 Αποφασίστηκε επίσης σε ό,τι αφορά το σώμα του Συνεδρίου να αποτελείται από 1.500 εκπροσώπους από όλα τα κόμματα και άλλους 1.500 θεσμικούς εκπρόσωπους από τους χώρους δουλειάς, την εκπαίδευση, τα κοινωνικά κινήματα κτλ., συμβολίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το άνοιγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην κοινωνία.
 Ήδη, από την ερχόμενη Δευτέρα, η Οργανωτική Επιτροπή του Συντακτικού Συνεδρίου πιάνει δουλειά και θα εξειδικεύσει τα βήματα προς το συνέδριο, ενώ θα πραγματοποιηθούν έως τον Ιούνιο 13 περιφερειακά συνέδρια, τα οποία θα συμβάλλουν μέσα από το διάλογο στη διαμόρφωση της προγραμματικής πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Συζήτηση έγινε και για το θέμα των συμβόλων, καθώς η πλευρά της ΔΗΜΑΡ και των «Κινήσεων» επανέλαβε την πρόταση για ένα νέο, ανεξάρτητο έμβλημα που θα συμβολίσει την παράταξη. Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν πάντως ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί η ιστορία του ΠΑΣΟΚ και να καταργηθεί ο ήλιος-σύμβολο της παράταξης, με αποτέλεσμα το θέμα να παραμείνει στην ουσία ανοιχτό και να συζητηθεί ξανά στο μέλλον, εφόσον προηγηθεί μελέτη και έρευνα ή ακόμη και σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου