Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Να Γιατί :

Στηρίζουμε...!!!
Τον Χάρη Δούκα...!
ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ 
ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ..! 
Να είστε σίγουροι πως εκείνο: 
Που ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό είναι, 
Το όραμα του Δούκα είναι να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και αυτοδύναμο ανοίγοντας την αγκαλιά του και δίνοντας όραμα , προοπτική και ελπίδα σ' όλους αυτούς τους πολίτες που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και είτε απέχουν της πολιτικής , είτε ψήφισαν αλλά κόμματα!
Πως θα απαλλαγεί από το δυνάστη του που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης! 
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη που φτωχοποίησαι την κοινωνία ,που περιφρονεί τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, που διέλυσε ό,τι είχε κερδίσει με αγώνες η ελληνική κοινωνία ( ΕΣΥ, παιδεία, δικαιοσύνη, ανεξάρτητες αρχές )
Και ποιος είναι εκείνος που μπορεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Μητσοτάκη;
Σε μια ιστορική συγκυρία άκρως ευνοϊκή για το ΠΑΣΟΚ ,όπου η Ν.Δ καταποντίστηκε , χάνοντας 1 εκ. ψηφοφόρους και φτάνοντας στο 28% και έναν ΣΥΡΙΖΑ Πολύ διασπασμένο και 400 χιλιάδες ψηφοφόρους λιγότερους, το ΠΑΣΟΚ ,με το Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο ,όχι μόνο δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του να είναι 2ο κόμμα αλλά έχασε και περίπου 180 χιλιάδες ψηφοφόρους, σημειώνοντας μηδαμινή ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 0,75%
Ο Δούκας απ' την πλευρά του φαίνεται ,ότι συσπειρώνει ευρύτερες λαϊκές μάζες και αυτό φάνηκε απ' την περιφανή νίκη εναντίον της οικογένειας Μητσοτάκη ,καταποντίζοντας το Μπακογιάννη
Γι' αυτό ακριβώς φοβούνται το Δούκα και έχουν επιστρατεύσει όλα τα τρολάκια της δεξιάς ,τα συστημικά ΜΜΕ στελέχη της κυβέρνησης και άλλους...ενδιαφερόμενους , γιατί τρέμουν στην ιδέα ,ότι ο Μητσοτάκης θα έχει την τύχη του Μπακογιάννη.
Και τι δεν λένε εναντίον του Δούκα!
- Μα εξελέγη δήμαρχος ,ας εξαντλήσει τη θητεία του! 
Η δήμαρχος η αρχηγός. Πολύ βιαστικός είναι!
Είναι αλήθεια ,ότι και ο ίδιος ο Δούκας θα προτιμούσε να εξαντλήσει την τετραετία ως δήμαρχος , για να φανεί και το έργο του. Όμως οι πολιτικές εξελίξεις ήταν εκείνες που έφεραν επί τάπητος το ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ! Γιατί αν το ΠΑΣΟΚ ήταν 2ο κόμμα ,αν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση με ένα αξιόλογο ποσοστό στις ευρωεκλογές, να είστε σίγουροι ,ότι δεν θα υπήρχε θέμα ηγεσίας.
Και ποιοι το λένε αυτό ; Αυτοί που δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τον Έβερτ η τη Ντόρα Μπακογιάννη που ήταν δήμαρχοι και ταυτόχρονα υποψήφιοι αρχηγοί της Ν.Δ η τον Τζιτζικώστα που ήταν περιφερειάρχης και υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ.
Και κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα και από τη διεθνή εμπειρία ,όπου Μπράντ, Ζισκάρ Ντε Στεν και Μιτεράν ήταν δήμαρχοι και αρχηγοί των κομμάτων τους για πολύ η λίγο χρονικό διάστημα!
- Μα δεν είδαμε ακόμα τι " ψάρια πιάνει"
Ωστόσο δείγματα γραφής από το έργο του και τις διοικητικές του ικανότητες έχουμε ήδη δεί.
( διαχείριση κυκλοφοριακού, δενδροφυτεύσεις
πρωτοβουλίες στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, άρνηση συγκεντρωτισμού στη διοίκηση με διάχυση αρμοδιοτήτων σε μέλη του Δ.Σ κ .α)
Κυρίως όμως στο επίπεδο των πολιτικών και του ιδεολογικού στίγματος που έχει εκπέμψει με τις δηλώσεις του ,αλλά και τις πράξεις του, φαίνεται ολοκάθαρα ότι:
Έχει σαφές κεντροαριστερό ιδεολογικό στίγμα!
Τι είδους ανάπτυξη επιδιώκουμε; Θέλουμε ανάπτυξη για τον άνθρωπο και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον!
Τάσσεται στο πλευρό των πιο αδύναμων ,των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι υπέρ των πλουσίων και προνομιούχων !
Τάσσεται υπέρ της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας, υπέρ των θεσμών διαφάνειας, και ,εμπράκτως, επιδεικνύει μηδενική ανοχή στη διαφθορά!
Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι ο άνθρωπος που συσπειρώνει ευρύτερες λαϊκές μάζες και αποτελεί την εγγύηση ότι με Δούκα πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας ,αλλά ένα κόμμα εξουσίας ,που θα στείλει οριστικά το Μητσοτακέικο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τον τόπο και τους πολίτες!
Τέλος το δήθεν ερώτημα κάποιων " με ποιον θα πάει "είναι ερώτημα χωρίς αντικείμενο, γιατί υποκρύπτει μια παραδοχή : Ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει μικρό κόμμα που χρειάζεται δεκανίκια.
Όχι το όραμα του Δούκα είναι να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και αυτοδύναμο ανοίγοντας την αγκαλιά του και δίνοντας όραμα , προοπτική και ελπίδα σ' όλους αυτούς τους πολίτες που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και είτε απέχουν της πολιτικής , είτε ψήφισαν αλλά κόμματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου