Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΛΟΓΕΣ στο ΚΙΝΑΛ:

 Τα “τρικ” των δημοσκοπήσεων 

                                     
                                     
             Και το επιτηδευμένο «ψαλίδισμα»

 στον Παπανδρέου

«Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα». «Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων»

 Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ όπως εξελίσσονται θυμίζουν σε πολλά, τηρουμένων των αναλογιών, τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 με πρωταγωνιστές τότε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τώρα το Βενιζελικό μέτωπο που ποτέ δεν έπαψε να υφίσταται, εκφράζεται όπως αβίαστα προκύπτει από τον Λοβέρδο και τον Ανδρουλάκη.

Και τότε, όπως και τώρα, είχαμε το ίδιο σκηνικό των δημοσκοπήσεων, κατευθυνόμενες μετρήσεις από τα εκδοτικά συγκροτήματα τα οποία εμφάνιζαν το Βενιζέλο ότι είχε κερδίσει αμέσως μετά την δήλωση του στο Ζάππειο «παρών» με ποσοστά 70 και 80%, ενώ γνωρίζουμε ότι στο τέλος νικητής ήταν ο Παπανδρέου από τον πρώτο γύρο.

Και τότε όπως και τώρα οι εξωθεσμικοί παράγοντες είχαν αποφασίσει να στηρίξουν τον εκλεκτό της μιντιοκρατίας και της οικονομικής ολιγαρχίας, ερήμην της ευρύτερης κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Το επιχείρησαν, αλλά αντίθετα με τις προβλέψεις τους απέτυχαν παταγωδώς.

Και τότε, όπως και τώρα, υπήρχε το ίδιο τρικ των δημοσκοπήσεων, οι δημοσκόποι προέβαλαν αυτό που ήθελαν οι εντολοδόχοι τους, με ερωτήσεις στον γενικό πληθυσμό, με εξωπραγματικά σενάρια εξήγαγαν συμπεράσματα ετεροπροσδιορισμένα από την κοινωνική βάση που ψηφίζει στις εσωκοματικές εκλογές, έχοντας πάντα ως στρατηγική την αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Την πανουργία ότι η βάση θα παρασυρθεί και θα ακολουθήσει το ρεύμα.

Παρόλο που είναι κοινό μυστικό ότι, αυτός που «πληρώνει» τους δημοσκόπους ως ενδιάμεσος είναι η μιντιοκρατία και στη συνέχεια πληρώνει η οικονομική ολιγαρχία για να εξυπηρετούνται τα οικονομικά της συμφέροντα, εντούτοις πολλοί που δεν έχουν την πλήρη εικόνα του παρασκηνίου θα πέσουν στην παγίδα fake δημοσκοπήσεων και σ΄αυτό ποντάρουν πολλοί δημοσκόποι, οι οποίοι λογοδοτούν μόνο στα αφεντικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου