Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Το Τατόι είναι:

 

Ο  Ορισμός της ντροπής..!

                                                                                   

Σήκωσαν το θέμα της κηδείας..

Και της ταφής του Κωνσταντίνου για να μην δούμε το χάλι

 στο Τατόι…???

Δεν συμπαθώ τους βασιλιάδες. Ούτε στα παραμύθια. Γενικά μου τη βαράει που κάποιοι θεωρούν εαυτούς… γαλαζοαίματους! Το λες και ρατσιστικό.... Για τον Κωνσταντίνο λες απλά «Θεός σχωρέστον» και πας παρακάτω .Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ή καλύτερα για ψηφοθηρία.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα ως Έλληνας Φορολογούμενος Πολίτης είναι το χάλι στο Τατόι. Ο ορισμός της ντροπής και της ξεφτίλας ενός Κράτους που δεν μπόρεσε, δεν μπορεί και μάλλον δεν θα μπορέσει ποτέ να αξιοποιήσει τίποτα. Μόνο να ξεπουλά…



Η εικόνα της μπουλντόζας να μπαίνει τελευταία στιγμή για να μην γίνουμε ξεφτίλα διεθνώς, δεν είναι πρωτόγνωρη. Και δυστυχώς ουδείς πιστεύει ότι δεν θα επαναληφθεί κάπως, κάπου, κάποτε… Τα ίδια έγιναν και με τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Τα ίδια γίνονται γενικώς. Παντού και πάντα. Εδώ σηκώσαμε στο σπίτι του Κανάρη πολυκατοικία κι αφήσαμε απλά μια… ταμπέλα να μας θυμίζει την Ιστορία μας!

Τα ίδια παντού… Ένα κράτος που δεν μπορεί να αξιοποιήσει τίποτα. Που αφήνει να ρημάζουν τα πάντα… Που τρέχει πάντα την τελευταία στιγμή να σώσει ό,τι σώζεται. Που διχάζει με συνέπεια και συνέχεια τον κοσμάκη για να μην βλέπει την πραγματικότητα. Σηκώσαμε το θέμα της κηδείας και της ταφής του Κωνσταντίνου για να μην δούμε το χάλι στο Τατόι… Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, το βασιλικό Παλάτι θα ήταν πηγή εσόδων για το Κράτος… Εδώ το αφήσαμε στη μοίρα του. Γιατί να έχεις έσοδα από εκεί που μπορείς όταν ο μπορείς απλά να… φορολογείς και την ανάσα του Έλληνα; Άστο να ρημάξει για να το ξεπουλήσεις στα «Λαμόγια» και να το παρουσιάσεις ως μια… συμφέρουσα συμφωνία!

Κωμωδία είναι όλο αυτό που συμβαίνει με τον Κωνσταντίνο. Για να έχουμε να το συζητάμε στο σύγχρονο καφενείο που ακούει στο όνομα Social Media ώστε να κρύψουμε την πραγματική τραγωδία για τον Έλληνα… Την ανικανότητα των κυβερνώντων να αξιοποιήσουν την περιουσία του κράτους προς όφελος του πολίτη… Μπας κι αλλάξει κάτι κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο. Μπας και σταματήσουμε να ασχολούμαστε με βλακείες και να τα δούμε πραγματικά σοβαρά…

Όσο για τους βασιλιάδες,

Αυτά που δεν θέλουν να δεις αυτοί που κυβερνούν…

Η σχέση των Βασιλιάδων με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας είναι ιδιοτελώς σφυρηλατημένη σχέση. Δεν έφεραν απλά ή τυπικά τον τίτλο "Βασιλικός Στρατός" "Βασιλικό Ναυτικό" ή "Βασιλική Αεροπορία" ούτε ή "Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή" που ως παιδί έβλεπα τα τεράστια κεφαλαία Ε.Β.Χ με ασβέστη στον πέτρινο τοίχο του Σταθμού Χωροφυλακής χωριού μου...!

Ήταν μια επιτυχής στρατηγική της μοναρχίας ο έλεγχος της εισόδου στις σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, οι προαγωγές, μεταθέσεις καθώς και ποιοι στελέχωναν την χωροφυλακή και την Αγροφυλακή ή τα ΤΕΑ....προκειμένου να εξασφαλίσει τα ερείσματα της στη χώρα.

Αυτή η στρατηγική παρατηρείται εντονότερα από τη δεκαετία του 1940, παγιώνεται το 1950 και το 1960 και θα δημιουργήσει τα μεγαλύτερα προβλήματα και δεινά στην πατρίδα μας.

Αναφέρομαι στις κρίσεις του πολιτικού συστήματος του πρόσφατου παρελθόντος, στα γεγονότα της Αποστασίας το '65, με την άρνηση του βασιλιά να αναλάβει ο Γεώργιος Παπανδρέου, πρωθυπουργός της κυβέρνησης και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ..? Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα, ότι ο βασιλιάς διεκδικεί να μη χάσει αυτή την απευθείας σχέση που έχει με τον στρατό!

Και ο τρόπος και η διεκδίκηση ήταν εκτός του συνταγματικού πλαισίου..

Αποτελέσματα αυτής της εκτροπής των Ανακτόρων ήταν ένας κύκλος πολιτικής ανωμαλίας που οδήγησε στην αυτονόμηση του στρατού και στη δικτατορία της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967 και στην κυπριακή τραγωδία του 1974 μετά την απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας και το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και την Επακολουθήσασα τουρκική εισβολή και κατοχή του 40% της Μεγαλονήσου.

Ειρωνεία της τύχης ή εκδίκηση της ιστορίας....

Τελικά ο ανεξέλεγκτος παράγοντας, ο "Βασιλικός Στρατός" έδωσε το μεγάλο χτύπημα στον θεσμό της βασιλείας που τον εξέθρεψε, εξέτρεψε και προσπάθησε ιδιοτελώς να ελέγξει!

Το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε ο ίδιος ο λαός με το συντριπτικό ποσοστό του 70% στο δημοψήφισμα,

της 8ης Δεκεμβρίου και 1974!

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία μισού αιώνα με τα αποτελέσματά της δικαίωσε την επιλογή αυτή!

Όλα αυτά τα "παρασήμαδα" των τελευταίων ημερών δεν έχουν ξεπηδήσει τυχαία στο προσκήνιο...

Ο ομφάλιος λώρος που τους συνδέει με τις αυλές και τα υπόγεια ,τα περίπτερα και τους σταύλους των ανακτόρων παραμένει πάντοτε ισχυρός αν και κρατήθηκε για τα προσχήματα αφανής...τα μαθήματα των λοιπών " σταγονιδίων' είναι υποκριτικά...

Είναι γόνοι και απόγονοι που έδιναν με ευχαρίστηση " λεφτά για την Σοφία ..?? Και όχι για την Παιδεία"..!!!

"Όσοι παίζουν αυτές τις στιγμές παιχνίδια συσκότισης και παραχάραξης της ιστορίας για την ιδιοτελή ταπείνωση του "σταυρού" το μαύρο της σουπιάς που διαχέουν, θα τους συνοδεύει....

Ελπίζω ότι οι ψηφοφόροι  θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση στους "αλλοιθωρίζοντες.!

Σέβομαι τον πόνο των συγγενών για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου και τους συλλυπούμαι... 

Μέχρις εκεί….......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου