Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Διαλέγουμε:

Τι  Θέλουμε για τη ζωή μας..???

 Κυβέρνηση , Οικονομικής ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

ή Κυβέρνηση ΑΛΛΑΓΗΣ ???

Διανύουμε, ως Χώρα και Λαός, την κρισιμότερη ίσως περίοδο μετά τη Μεταπολίτευση !!!
Κρατική βία, περιορισμός Δημοκρατικών ελευθεριών, παρακολουθήσεις Δημοσιογράφων, αρχηγών κομμάτων, πολιτικών αντιπάλων, στρατιωτικών, Υπουργών …!!!
Ακροβατισμοί στην εξωτερική πολιτική, πολιτική λιτότητας για τους πολλούς και χλιδής για τους Λίγους !!!
Η δήλωση του πρωθυπουργού στο παγκόσμιας εμβέλειας Bloomberg ότι «διεξάγουμε πόλεμο» με τη Ρωσία και η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, γεννά φόβους ... !!!
Ακρίβεια, ανεργία, απευθείας αναθέσεις και χαριστικές συμβάσεις δισεκατομμυρίων στους «χορηγούς» , η πυξίδα της κυβέρνησης στον ωκεανό της Οικονομίας !!!
Και τα κόμματα της Κεντρο – Αριστερής Αντιπολίτευσης ;;; ερίζουν για την … πρωτοκαθεδρία !!!
Ζούμε ημέρες που εγκυμονούν αναβίωση του κράτους της Δεξιάς !!!
Σήμερα , όπως και στη Μεταπολίτευση , χρειάζεται η δημιουργία ενός ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που θα δώσει ΕΛΠΙΔΑ στο Λαό και στη Νεολαία , που πλήττονται από την ΑΚΡΙΒΕΙΑ ,την ΑΝΕΡΓΙΑ , από μεροκάματα Κίνας και από μισθούς πείνας !!!
Σήμερα όμως, επειδή δεν υπάρχει ένας Ηγέτης που θα εμπνεύσει και θα συνεγείρει το Λαό, είναι ανάγκη για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των πολιτικών αρχηγών που επικαλούνται τον ΑΝΔΡΕΑ, και ευαγγελίζονται την ολοκλήρωση της ΑΛΛΑΓΗΣ που ξεκίνησε το 1981 !!!
Σήμερα δεν είναι καιρός να αλληλοκατηγορούνται τα ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ κόμματα για τα λάθη και τις παραλείψεις των κυβερνητικών τους περιόδων ούτε για εκατέρωθεν αρνητικούς χαρακτηρισμούς !!!
Δεν είναι καιρός τα καθαρόαιμα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να επικαλούνται την ιδεολογική καθαρότητα και να αντιτίθενται στην Κεντροαριστερή – Σοσιαλδημοκρατική στροφή του Αλέξη Τσίπρα και δεν είναι καιρός τα ηγετικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για το «βρώμικο ‘89» και για τη συγκυβέρνηση με τον Παναγιώτη Καμένο , (παραβλέποντας ότι το ’89 ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμη παιδί, και ξεχνώντας τη συγκυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ με τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά) !!!
Στην κρίσιμη για το Λαό και τη Χώρα πολιτική περίοδο που διανύουμε το δίλλημα είναι:
Κυβέρνηση της Οικονομικής Ολιγαρχίας ή Κυβέρνηση Αλλαγής ???
Τώρα είναι η ώρα για τα παλιότερα και νεώτερα στελέχη , για τα μέλη και τους φίλους που έγραψαν την ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , να αναλογιστούν τους αγώνες τους για το τρίπτυχο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και να επιλέξουν τους συνοδοιπόρους τους στη νέα πορεία για την υλοποίηση του Οράματος της ΑΛΛΑΓΗΣ , που παραμένει επίκαιρο !!!
Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι είναι Ηγέτες που χαράζουν Πολιτική και όχι διαχειριστές της κομματικής – κυβερνητικής εξουσίας !!!
Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στα λαϊκά στρώματα που δυστυχούν , και απέναντι στα εθνικά συμφέροντα που δοκιμάζονται !!!
Είναι καιρός να καλέσουν άμεσα , σε Σύνοδο - Συνέδριο , ΟΟΟΟΛΑ τα Κεντρώα , Αριστερά , Οικολογικά , Προοδευτικά Κόμματα , Κινήματα και Κινήσεις , όχι για να συζητήσουν απλά για την ΕΝΟΤΗΤΑ , αλλά για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συμφωνήσουν σε βασικές Αρχές και Θέσεις , να χαράξουν τους άξονες ενός Κυβερνητικού Προγράμματος Συνεργασίας ΟΟΟΟΟΛΩΝ των Προοδευτικών δυνάμεων !!!
Και το κάθε Κόμμα , διατηρώντας την αυτονομία του , να κατέβει στις εκλογές ζητώντας την ψήφο του λαού , για να συμβάλλει ως Κυβερνητικός Εταίρος στην επιτυχία του Κυβερνητικού αυτού Προγράμματος , που θα προασπιστεί τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων !!!
Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι μπορούν να σταθούν αντάξιοι συνεχιστές – διάδοχοι του Ανδρέα και να ολοκληρώσουν ΜΑΖΙ με τους αρχηγούς των άλλων Κομμάτων και Κινήσεων, το Όραμα της ΑΛΛΑΓΗΣ, που ζητά τη δικαίωσή του !!!
Και εμείς , οι απλοί πολίτες - Έλληνες - ψηφοφόροι , γνωρίζοντας και τα παρακάτω , ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας !!!
Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης , υπουργοί , βουλευτές και ΜΜΕ , κάνουν καθημερινές εξαγγελίες και "διαγγέλματα", για την καλή κατάσταση της οικονομίας !!!
Επενδύσεις και θα θα θα ... αλλά ;;; ΜΟΟΟΟΝΟ μέ ... PASS , καλάθια , επιδόματα και όλων των ειδών "παροχές" !!!
Σε δημόσια ομιλία του ο πρωθυπουργός έλεγε , ( και συνεχίζει να λέει θέλοντας και άλλη τετραετία ... ) :
"Με αυτή την κυβέρνηση και με μένα πρωθυπουργό μη φοβάστε τίποτα !!!
Η Ελλάδα είναι μια ευημερούσα χώρα !!!
Η ανεργία μειώθηκε , η ακρίβεια έχει ανασχεθεί με το καλάθι του νοικοκυριού , ο κατώτερος μισθός θα αυξηθεί το 2023 κλπ" ... !!!
Περιοδείες και εξαγγελίες για :
Αύξηση σε χαμηλοσυνταξιούχους 7,7% ... λέει η κυβέρνηση , πού όταν ήταν αντιπολίτευση , στους χαμηλοσυνταξιούχους των 400-500€ , κατάργησαν το ΕΚΑΣ !!!
Σέ ένα εκατομμύριο ανθρώπους , έκοψαν 230€ το μήνα και σήμερα ;;; τους δίνουν 20 - 40€ το μήνα !!!
Ο απόλυτος εμπαιγμός !!!
Ο κ Μητσοτάκης το 2019 προεκλογικά έλεγε ότι θα επαναφέρει το ΕΚΑΣ , αλλά ;;; ΔΥΣΤΥΧΏΣ ... !!!
Οικογένειες των 400-500 € , πώς θα επιβιώσουν με αυξήσεις σε τρόφιμα , είδη πρώτης ανάγκης , ρεύμα , νοίκια σπιτιών , φάρμακα , περίθαλψη κτλ ???
Τελείωσαν το ΕΣΎ ... κεκτημένο αγαθό υγείας 40 χρόνων , εν μέσω κρίσεων , οικονομίας , ακρίβειας , πανδημίας και έκρυθμων φιλοπόλεμων καταστάσεων !!!
ΜΜΕ , δημοσιογράφοι , παρουσιαστές και παρατρεχαμενοι , επιδοτήσεις , παροχές , παραπληροφορηση κτλ , προπαγάνδα ΟΟΟΟΛΑ για εξουσία και χρήμα , χωρίς έλεγχο από ΚΑΝΕΝΑΝ και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς !!!
Τηλεδικες , προβάλουν τραγικές ιστορίες 12-17 χρόνων παιδιών που κακοποιηθηκαν από ανθρωπόμορφα ΤΈΡΑΤΑ !!!
Ενδοοικογενειακή βία , βία και εγκληματικότητα σέ τεράστια αύξηση !!!
Σκάνδαλα με κατάχρηση εξουσίας , χρηματισμό πολλών , από τρίτους ή από κρατικά ταμεία !!!
Καταπάτηση δικαιωμάτων , ελευθεριών , συμβάσεων και κεκτημένων των ανθρώπων !!!
Καταστρατήγηση της δημοκρατίας , τής δικαιοσύνης , του Συντάγματος και των νόμων και πολλά ψέματα , με ΜΟΟΟΟΝΟ στόχο την καρέκλα της εξουσίας και το συμφέρον φίλων και εκλεκτών !!!
Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου , τό 2009 - 2011 , έκανε τα εξής :
1. Αποφάσισε να κόψει τους δεσμούς του συστήματος και του κράτους, με ένα αμαρτωλό και φαύλο παρελθόν ...
2. Αρνήθηκε να τροφοδοτήσει με δημόσιο χρήμα, τα σαρκοβόρα Ελληνικά ΜΜΕ. ( Λαμπράκης, Ψυχάρης, Μπόμπολας , εφημερίδες , τηλεοπτικά κανάλια κτλ ) ...
3. Ζήτησε να τεθεί στην κρίση του λαού , με δημοψήφισμα , το μνημόνιο και η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή ένωση , σαν μοναδικός δρόμος οικονομικής σωτηρίας της , από την χρεοκοπία , (τώρα , ΟΟΟΟΛΟΙ μιλούν για μνημόνιο, ακόμα και η Μερκελ) ...
4. Πήγε στην Ευρώπη και τους είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό , αλλά οικονομικά συστημικό , που θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη , διότι οι διεθνείς κερδοσκόποι , κερδοσκοπούν με το πρόβλημα μιας χώρας , (έτσι ακολούθησαν , η Ιρλανδία , Πορτογαλία , Ισπανία , Ιταλία , Κύπρος , για να βγει αληθινός ) ...
5. Πήγε στην Ευρώπη και τους είπε να φορολογηθούν οι οφ σορ εταιρίες και οι τράπεζες και όχι μόνο οι κατάθετες , (αλλά εκεί στην Ευρώπη ακούγοντας αυτό , πέταξαν σπυράκια μέχρι που τόν ... έφαγαν... ) ...
6. Πήγε στην Ευρώπη και είπε να γίνει ένα Ευρωομόλογο , για να προστατευτούν οι χώρες του νότου από τις αγορές των διεθνών τοκογλύφων , (τώρα όλοι μιλούν και προωθούν το ευρωομόλογο) ...
7. Είπε στους Έλληνες τραπεζίτες , ότι από τα 32 δισεκατομμύρια που θα δανείσει το κράτος για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών , αυτές θα πρέπει να δώσουν στο κράτος μετοχές με δικαίωμα ψήφου , πράγμα που το απέφευγαν όπως ο διάβολος το λιβάνι , (διότι θα έχαναν τον έλεγχο, που θα τους έκοβε το ανεξέλεγκτο φαγοπότι ) ...
8. Κατάργησε προοδευτικά τις εφορίες , αμόλησε το ΣΔΟΕ και έβαλε χέρι σε εφοριακούς , γιατρούς , εταιρίες φαρμάκων , τελωνιακούς , παράνομες συνταξιοδοτήσεις και επιδόματα και σε τόσους άλλους καταχραστές του δημοσίου χρήματος...
9. Είχε το θάρρος να παραδεχθεί δημόσια , ότι η χωρά μας έχει μεγάλη διαφθορά...
10. Είχε το θάρρος να διαγράψει τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το ΠΑΣΟΚ , πολλά χρόνια πριν αναβλύσουν δημόσια οι βρωμιές του...
11. Είχε το θάρρος να διαγράψει τον Σημίτη , γιατί από την αρχή του ΠΑΣΟΚ το 1974 , μέχρι σήμερα , αυτός υπονόμευε και τον Ανδρέα και τον Γιώργο και δούλευε υπογείως για την διάλυση του και ΟΟΟΟΟΤΙ δεν κατάφερε αυτός , το ανέλαβαν οι εντολοδόχοι του Χρυσοχοϊδης , Βενιζέλος και λοιποί...
12. Είχε το θάρρος να ξεκινήσει την πάταξη της διαφθοράς προς κάθε κατεύθυνση , ακόμα και στο σώμα των πολιτικών και να στείλει τους καταχραστές στην φυλακή και τον εισαγγελέα στην Ελβετία , να βρει τα κρυμμένα και τα αδήλωτα των « πτωχών της Ελλάδας» ...
13. Έφτιαξε τον οικονομικό εισαγγελέα , την διαύγεια και υποχρεωτικά πόθεν έσχες για ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ , για πλήρη έλεγχο στους πάντες ...
Για ΟΟΟΟΛΑ τα πάρα πάνω , απαξάπαντες οι ευεργετημένοι από το σύστημα , εκείνοι που συντηρούσαν την διαφθορά , αποφάσισαν την πολιτική δολοφονία του Γ. Παπανδρέου, ρίχνοντας σωρούς λάσπης μέσα από τα ΜΜΕ, και με κτυπήματα κάτω από την μέση και το χειρότερο ;;;
Στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ , που το έκαναν Ελιά , Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κίνημα Αλλαγής , ΔΕΕΕΕΕΝ ανέδειξαν όλα αυτά αλλά ;;; ούτε και ΣΉΜΕΡΑ , επενδύουν πάνω σε αυτά !!!
ΦΙΛΟΙ και ΦΙΛΕΣ ... Έλληνες ψηφοφόροι πολίτες...
ΣΉΜΕΡΑ ;;;; ΟΟΟΟΛΟΙ ξέρουμε !!!
ΠΡΈΠΕΙ και ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ να σκεφτούμε , να κρίνουμε και να πράξουμε !!!
ΔΕΕΕΕΕΝ υπάρχει χρόνος ...
ΔΕΕΕΕΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος ...
Στο χέρι μας είναι καί ΠΡΈΠΕΙ , να ξανακερδίσουμε την ζωή μας και την κουλτούρα μας !!!
Πηγή : Βασίλης Μπαλάσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου