Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ:

 

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΤΟΥ 26ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ, ΣΑΜΟΣ
Καλώς ήρθατε στο μαγευτικό νησί της Σάμου, την πατρίδα του θρυλικού Πυθαγόρα και την ιστορική του πόλη, το Πυθαγόρειο.
Είμαι βαθιά ευγνώμων στον κύριο Πάρη Παπαγεωργίου, Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, που μας φιλοξενεί ευγενικά απόψε.
Θυμάμαι ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο πριν από χρόνια, ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, με τον Ισμαήλ Τζεμ, τότε Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, επισκεφθήκαμε τη Σάμο και το Κουσάντασι, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι στα νερά της Τουρκίας.

Ο Μεσσιανισμός:

Του Δούκα..




 Και οι συμπληγάδες Ανδρουλάκη.??

 Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν την «τιμωρία» του Νίκου Ανδρουλάκη με την αποπομπή του από την προεδρία, δεν τη ζητούν τόσο επειδή δεν κατάφερε να οδηγήσει το κόμμα στη δεύτερη θέση και να υπερκεράσει τον Κασσελάκη, το νέο πολιτικό κοσκινάκι του λαϊκισμού.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι το άλλοθι για να του στείλουν τον λογαριασμό για τον τρόπο που διοίκησε το κόμμα στα σχεδόν δυόμιση χρόνια της προεδρίας του. Παραμέρισε τα όργανα, αγνόησε τους βουλευτές, που εύλογα θα επιθυμούσαν να εμφανίζονται τουλάχιστον ως …υπουργίσιμοι. Στους αντίποδες της προεδρίας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, που πρόσφερε με…μαμαδίστικο τρόπο, κομμάτια της εξουσίας της, ο Νίκος Ανδρουλάκης τη συγκέντρωσε στη στενότατη παρέα του.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Στον Πειραιά :

 Το 21ο Συνέδριο..!

Της CEUCO: Γαστρονομίας και Οινολογίας..

Τουριστικός προορισμός γαστρονομικής κουλτούρας και πλούτου.

Last updated Ιούν 27, 2024

Στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε για την παρουσίαση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenograstronomiques), παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Συνεδρίου, ενώ ιδιαίτερη βάση δόθηκε στη σημασία της διοργάνωσης αυτής για την γαστρονομική και οινική εξωστρέφεια της πόλης του Πειραιά.
Σύμφωνα με το όσα ειπώθηκαν ο Πειραιάς πρόκειται να υποδεχθεί πάνω από 500 επαγγελματίες και εκπροσώπους, που απασχολούνται στο χώρο της εστίασης και γαστρονομίας, το τριήμερο 8 έως 10 Νοεμβρίου, στο 21ο Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, γεγονός που θα ενισχύσει τη θέση της πόλης ως τουριστικό προορισμό γαστρονομικής κουλτούρας και πλούτου.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η Ελπίδα :

Θέλει υπέρβαση.!!






Και επιλογές που ενώνουν δυνάμεις..!
26/06/2024
Η παράταξη βρίσκεται σε μία κρίσιμη, ιστορική καμπή.
Η ίδια η πολιτική συγκυρία μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια των προσωπικών εγωισμών, δεν έχουμε το περιθώριο να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες και αυτοαναφορικές διεργασίες την ώρα που η κοινωνία αποζητά διέξοδο έκφρασης.
Και την ζητά τώρα. Την ζητά από εμάς,
αλλά δεν θα μας περιμένει.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Σκληρή :

 

Απάντηση..??


Της Χαριλάου Τρικούπη στον Δούκα:


 «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος»

«Σε όλα τα επίπεδα», 
Αναφέρει σε ανακοίνωσή του
το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απαντώντας 
στην πρόταση του Χάρη Δούκα 
για εσωκομματικές εκλογές
 στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Είμαι :

Τυχερός που έζησα.!!


Το χρυσό αιώνα του Ανδρέα..!!

Ο Ανδρέας, υπηρέτησε τους Έλληνες .!!!
28 χρόνια χωρίς τον μεγαλύτερο ηγέτη του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Και την Πατρίδα απελευθερώνοντας τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που η συντήρηση και η δεξιά κρατούσαν σε ομηρία επί δεκαετίες.
Ο Ανδρέας, συγκρούστηκε με τις δυνάμεις του ιδιότυπου πελατειακού καπιταλισμού που και σήμερα επιχειρούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τις δικές τους επιδιώξεις, επιδιώξεις ξένες προς τα συμφέροντα των Ελλήνων και της χώρας.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Πρέπει:

Το ΠΑΣΟΚ να γίνει.!!



Ξανά, πόλος έλξης...!


Συνέντευξή μου στον , σταθμό «Kontra»,

 στην εκπομπή «Kontra24», με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη

– Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, συζητήσαμε όλοι για τη σημασία των πολιτικών ιδεών με τις οποίες κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. 

Μιλήσαμε για το πώς πρέπει να αλλάξουν τα όργανα και να δουλέψουμε διαφορετικά. Πώς η ηγετική ομάδα που προωθούμε, πρέπει να είναι μια ηγετική ομάδα στην οποία να νιώθει η κοινωνία ότι μπορεί να ακουμπήσει. Επίσης, πρέπει να αλλάξει η επικοινωνία και ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρουμε τις ιδέες μας.

Από την κυβέρνηση :

Των ηττημένων.?


 Στον συνασπισμό των ηττημένων.?

Πέρασε ένας χρόνος αλλά δεν ξεχάσαμε. 

Την πρόταση να συγκυβερνήσουν το δεύτερο με το τρίτο κόμμα, ελέω της απλής αναλογικής. Το σενάριο αυτό το διακινούσαν οι γνωστοί «προοδευτικοί» σχολιαστές, αλλά και απόμαχοι της πολιτικής που επεδίωκαν τη νεκρανάστασή τους. Πιο πολύ ήταν σαν την ελπίδα που δίνουν οι γιατροί σε κάποιον που νοσεί βαριά. Το λέμε και παρηγοριά στον άρρωστο, διότι ήταν γνωστό πως τα κουκιά δεν έβγαιναν.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

35 Χρόνια :

Από το βρώμικο '89.

Σαν σήμερα 20 Ιουνίου του 1989,

Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 18ης Ιουνίου, η αριστερά, κομμουνιστική και ανανεωτική (Φλωράκης+Κύρκος) και η δεξιά (Κων/νος Μητσοτάκης), άρχισαν να συζητούν μυστικά, για τη σύσταση αριστεροδεξιάς κυβέρνησης. Και πριν την περίφημη καταλυτική συμφωνία της 1ης Ιουλίου, στο σπίτι του Μητσοτάκη, τρώγοντας τα περίφημα ντολμαδάκια της Μαρίκας, όπου τα βρήκαν, για να κλείσουν φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Αυτές τις μέρες :

Συζητάμε πολύ..!!

 Βάζουμε στο κάδρο την «επόμενη μέρα»,

Αλλά και την «προηγούμενη». Κινδυνεύουμε,

Όμως, να το κάνουμε με όρους αποκλειστικά τεχνικούς, διαδικαστικούς, αριθμητικούς, απολίτικους. Λες και δεν πήραμε χαμπάρι τι αλλάζει στην κοινωνία μας, στην χώρα, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακόμα και αν διαβάζουμε τις Ευρωεκλογές μόνο στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο:

 Στην Ελλάδα η Κεντροαριστερά και ο προοδευτικός χώρος οπισθοχώρησαν. Όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία, αλλά αντιμετωπίζουν πλέον τον ορατό κίνδυνο να υποστούν στρατηγική ήττα.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Άσκησε :

Ο Δ. Βερβεσός.!!




Απευθείας αυτεπάγγελτη πειθαρχική Δίωξη

Σε βάρος του Απ. Λύτρα
Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου σε βάρος του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, άσκησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.
Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, όπως υποχρεούται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων, σε βάρος του ποινικολόγου, μετά την επίσημη ενημέρωση που είχε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Η Δίκη :

Του Σ. Βαλυράκη:

Ξεκινάει αύριο στην Αθήνα-

 Το Βούλευμα καταπέλτης για τα αδέρφια

 Που κατηγορούνται.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοβαρές εντάσεις στην τοπική κοινωνία και με απόφαση του Αρείου Πάγου ο τόπος διεξαγωγής της δίκης άλλαξε και οι δυο κατηγορούμενοι ψαράδες θα καθίσουν στο εδώλιο για το αδίκημα,

 της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία.

Σε αίτησή της η εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας σημείωνε ότι η συγκεκριμένη ποινική υπόθεση «έχει λάβει ευρύτατη δημοσιότητα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προφανώς λόγω των ιδιοτήτων του Σήφη Βαλυράκη και των συνθηκών υπό τις οποίες φέρεται ότι Τελέστηκε η ανθρωποκτονία, έχει εξάψει την τοπική κοινωνία, ενεργά μέλη της οποίας είναι οι δύο κατηγορούμενοι».

Απόλυτη :

Προτεραιότητα..



Η Ενότητα  για την οικοδόμηση..!!



Της μεγάλης Κεντροαριστεράς

 Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν πέσαμε από τα σύννεφα.

Θα πρέπει να ήταν εκτός πραγματικότητας, όσοι δεν έβλεπαν ότι η κεντροαριστερά εδώ και πολύ καιρό έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν εξέφραζε έναν καθαρό πολιτικό λόγο με σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο, είτε δεν μπόρεσε να περάσει τα μηνύματά της στην κοινωνία.  

Η κεντροαριστερά, συνολικά, δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο της να εκφράσει τα λαϊκά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας, όπως όφειλε και περιμέναμε πως θα πράξει.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Όταν :

Ο Γιώργος Παπανδρέου.!


  Πριν 15 χρόνια  Αναδείκνυε..!!!!

Ως βασική στρατηγική προόδου..!!

Της χώρας την «Πράσινη Ανάπτυξη», όλοι (υπόλοιπα κόμματα, κλεπτοκρατία, διαφθορά και διαπλοκή) κάνατε τα πάντα για να τον ανατρέψετε. Σήμερα, έχοντας χάσει 15 χρόνια, ανακαλύψατε ( ; ) την Πράσινη Ανάπτυξη. Όταν τα έλεγε ο Παπανδρέου, μειδιούσατε και λέγατε στον ελληνικό λαό ότι… έπεφτε από το ποδήλατο, ότι ήταν εκτός πραγματικότητας και κάνατε το παν για να υπονομεύσετε μία από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες της χώρας...

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Να γίνει :

Το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα.!!



Το οποίο μπορεί να κυβερνήσει την Ελλάδα

 

 Συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN»,

Το Γεγονός ότι τόσοι πολίτες προστέθηκαν σε αυτούς μας είχαν ήδη γυρίσει την πλάτη,

 Δείχνει κάτι για το πολιτικό σύστημα και τις αντοχές του αυτήν τη στιγμή.  Ένα μέρος του προβλήματος έχει περάσει πλέον και στο κυβερνόν κόμμα, που βρίσκεται σε αποδρομή. Δεν μπορεί πια να κάνει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Άρα, εκ των πραγμάτων, μας ανοίγεται ένας σημαντικός χώρος. Έχουμε τρία χρόνια να ανασκουμπωθούμε και να πάμε μπροστά. Στόχος μας στρατηγικός, πολιτικός και ψυχολογικός ήταν να γίνουμε δεύτερο κόμμα, όπως είχε τεθεί από τον Πρόεδρο, ο οποίος είχε πει ότι αν είμαστε τρίτο κόμμα θα είναι πολιτική ήττα. 

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Άνοιξε επίσημα:


Η Συζήτηση για την επόμενη μέρα  

Στο ΠΑΣΟΚ με την αμφισβήτηση Ανδρουλάκη

Σε περιδίνηση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ

Από το βράδυ της Κυριακής όταν πρώτη η Νάντια Γιαννακοπούλου, άνοιξε θέμα ηγεσίας, αν και "πλαγίως", με την αποστροφή της πως θα "τα συζητήσουμε όλα και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα". 

Το κουτί της Πανδώρας για την ηγεσία ωστόσο, άνοιξε σήμερα το πρωί με την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε εκλογή ηγεσίας από τη βάση και δη άμεσα, με επιτάχυνση των διαδικασιών. 

Ακολούθησε ο Παύλος Γερουλάνος ( ΣΚΑΙ), σχολιάζοντας για την πρόταση Κωνσταντινόπουλου, πως είναι "καλοδεχούμενη". 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Χρήσιμες :

Συμβουλές...! 


Για την προφύλαξη και προστασία:


Των παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης

– Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων;

– Οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενηλίκου (ή μεγαλύτερου εφήβου) με έναν ανήλικο-η με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι ανήλικοι κακοποιούνται από κάποιο άτομο που βρίσκεται στο κοντινό περιβάλλον τους.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Η Μπέσα :

Είναι στάση ζωής..!!


Με υψηλό αντίτιμο διοδίων:

Ωραίο πράγμα η μπέσα άνθρωπε.

Σου δίνει λόγο να περπατάς με το κεφάλι ψηλά..!! Να συνεχίζεις εκεί που όλοι σιωπούν και κοιτάνε άλλοι τον ουρανό μη και βρέξει κι άλλοι τη γη μπας και ανοίξει και μπουν μέσα και γλυτώσουν δεν έχει φύλο η μπέσα μην γελιέσαι..

Άσε τους άντρες τους ξηγημένους και τις γυναίκες που έγιναν μάγκες κι όλα αυτά τα τσιτάτα . 

Ο Διακεκριμένος:

 Φιλέλληνας..!!!


                       Η Αγάπη του Ναζίμ Χικμέτ για την Ελλάδα :  

 Ο Μεγάλος Τούρκος επαναστάτης ποιητής, ο οποίος έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και το λαό της που τον ύμνησε στα δημιουργήματά του. Όχι μόνο γιατί είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και διότι θαύμαζε τον ελληνικό λαό για τους αγώνες του. Γι' αυτό εξάλλου και πολλά του ποιήματα αναφέρονται στη χώρα μας. Συμπληρώνονται φέτος εξήντα χρόνια από το θάνατο και 122 χρόνια από τη γέννηση του.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

"Καλό βόλι" :


 Πατριώτες. Εγώ πάντως 

 "Θα το ρίξω δαγκωτό" και "μαύρο"

Καλό βόλι: Η φράση έχει ευρύ σημασιολογικό φάσμα και λέγεται
 σε διάφορες περιπτώσεις επικοινωνίας- καμιά φορά και με σκωπτική διάθεση-, όταν θέλουμε να ευχηθούμε σε κάποιον που πάει σε κάποια μάχη να είναι εύστοχος στις βολές του. Στο γλωσσικό περιβάλλον των εκλογών δηλώνει την ευχή μας για 
καλή ψήφο.
Το ρίχνω δαγκωτό (το ψηφοδέλτιο): ψηφίζω φανατικά πολιτικό κόμμα ή υποψήφιο. Μεταφορικά χρησιμοποιείται και όποτε θέλουμε να δείξουμε τη φανατική μας προτίμηση σε κάτι, ακόμα και αν δεν έχει καμία σχέση με εκλογές.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Προφανώς:


Υπάρχουν 41 υποψήφιοι.!!!



Όχι 42 γιατί ο ένας αποτελεί τη ντροπή,
(του ΠΑΣΟΚ κάνοντας κατάχρηση θέσης και εξουσίας).??

Ο Νίκος Παπανδρέου δεν έχει μόνο διαφορά ύψους…!!!!!
Σε λιγότερο από ένα χρόνο που του επέτρεψαν να υπηρετήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέδειξε ότι διαθέτει διεθνές κύρος και το χρησιμοποίησε για τον λαό και την Ελλάδα.
Σε έναν κόσμο που αλλάζει επιστρέφοντας στη βαρβαρότητα, Παπανδρέου σημαίνει ΑΛΛΑΓΗ για ειρήνη, πρόοδο, καλύτερο μέλλον.
Ο Φίλιππος Σαχινίδης ήταν ο μόνος υπουργός οικονομικών
Που διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την οικονομία, προστατεύοντας τα συμφέροντα του λαού, την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Έχει οικονομική σκέψη που είναι αποτελεσματική για τον πολίτη και δεν τρέχει πίσω από τα μεγάλα συμφέροντα.